У Запоріжжі відкрили справу через

У Запоріжжі відкрили справу через "смертельне катання" чиновників на катері

Укрінформ
Прокуратура Запорізької області відкрила кримінальну справу за фактом скандального інциденту у водах Дніпра, який стався у неділю, 30 вересня.

Про це повідомляє сайт "1Перший Запорізький" з посиланням на прес-службу прокуратури Запорізької області.

"Зараз відкрито кримінальне провадження і внесено відомості до ЄРДР за статтею 291 (порушення правил, що діють на транспорті). Зараз ведеться розслідування й проводяться першочергові слідчі дії для встановлення усіх подробиць інциденту",- йдеться в повідомленні.

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що очільник запорізького рибоохоронного патруля Дмитро Чайка в компанії зі співробітниками управління захисту економіки Нацполіції у неділю, 30 вересня, каталися й перекинулися на новому, щойно отриманому катері. Постраждалого чиновника сильно травмувало гвинтом, його у важкому стані госпіталізували в обллікарню.

Ще один пасажир катера - заступник начальника в управлінні захисту економіки Павло Саварець, який очолював один із відділів, загинув.

Розслідування проводить слідчий відділ прокуратури Запорізької області. У відомстві не виключають, що, можливо, в ході розслідування виникне необхідність відкрити провадження ще за однією статтею, адже йдеться про користування службовим катером, який повинні були передати на баланс Держрибагентства в Запорізькій області для відстежування браконьєрів.

Читайте також: Працівників національного парку впіймали на промисловому вилові креветки

Як нагадують місцеві видання, на найближчій сесії обласної ради, яка відбудеться вже 4 жовтня, депутати мають розглянути питання збільшення фінансування програми зі штучного розведення (відтворення) водних біоресурсів до 48 млн грн через необхідність збільшити кількість рейдів із затримання браконьєрів, які займаються незаконним виловом риби. Ці рейди здійснює рибоохоронний патруль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-