Працівників національного парку впіймали на промисловому вилові креветки

Працівників національного парку впіймали на промисловому вилові креветки

Фото
Укрінформ
Миколаївські правоохоронці піймали працівників Національного природного парку «Білобережжя Святослава» (Кінбурнська коса) за виловом креветки у промислових масштабах. Виявлено понад 22 тисячі особин завантаженої креветки та знаряддя для її вилову.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області.

«Співробітники слідчого управління миколаївського головного управління поліції, управління захисту економіки та прикордонної служби, під процесуальним керівництвом прокуратури задокументували протиправні дії трьох посадовців Національного природного парку «Білобережжя Святослава», внаслідок яких завдано істотної шкоди державі», - йдеться у повідомленні.

Отримавши оперативну інформацію про те, що службові особи природного парку систематично виловлюють у великих розмірах креветку, правоохоронці протягом двох місяців збирали доказову базу їхньої злочинної діяльності. Вночі 9 серпня поліцейські провели спецоперацію із залученням більше 30 співробітників, спецтранспорту прикордонників і відомчого катеру поліції. Зловмисників викрили із незаконним уловом просто на узбережжі.

У службовому автомобілі працівників природного парку правоохоронці виявили завантажену креветку у кількості понад 22 тисячі особин та приладдя для її вилову.

Було зупинено також автомобіль «Нива», у салоні якого перебували місцеві мешканці-браконьєри, які везли більше 37 тисяч особин креветки та засоби для її лову.

За вказаним фактом слідчими Очаківського відділу поліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Працівників національного парку впіймали на промисловому вилові креветки / Фото: Поліція Миколаївської області

Під час обшуків, у тому числі і за місцем мешкання зловмисників, правоохоронці вилучили 50 сіток та 11 ятерів для вилову креветки, а також 12 мішків із вже готовою до вживання креветкою.

Читайте також: Майже третина українських лісів не обліковується - Держагенство

Триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.364-1 КК України «Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми». У ході досудового розслідування можлива перекваліфікація або додаткова кваліфікація діям службових осіб Національного парку.

Наразі встановлюється сума завданих державі збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-