На Вінниччині — новий спалах кору, захворіли 80 людей

На Вінниччині — новий спалах кору, захворіли 80 людей

Укрінформ
На Вінниччині зафіксовано новий спалах кору – захворіли вже 28 учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у селищі Тиврів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко.

"У нас останнім часом фіксується хвилеподібне зростання захворюваності на кір, зокрема, маємо спалах у селищі Тиврів – в райцентрівській школі з 1 вересня захворіли 28 учнів. На початку місяця ми мали певне зниження захворюваності, а наразі знову більшає випадків - пішли до школи діти, зокрема, й не щеплені. Відтак, останнього тижня вересня по області маємо 80 нових випадків, з яких 71- серед дитячого населення", - повідомила Бондаренко.

За її словами, випадки захворювання на кір фіксуються в усіх районах області. Попереднього тижня спалах кору стався у Шаргородському районі, зокрема, в с. Лозова.

Загалом від початку року на Вінниччині захворіли на кір 1354 особи, з них 883 - діти.

Читайте також: На Закарпатті через спалах кору закрили на карантин школу

Бондаренко зазначила, що наразі у розпорядженні медустанов області є 24 тис. доз вакцини проти кору. Цього вистачає для вакцинації та ревакцинації дітей, а також контактних дорослих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-