Порошенко приїхав на відкриття відбудованої траси

Порошенко приїхав на відкриття відбудованої траси "Харків-Охтирка"

Відео
Укрінформ
Наймасштабніший проект у дорожній сфері - реконструйовану трасу Харків-Охтирка - відкрито за участю Президента Петра Порошенка у суботу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як розповів Укрінформу генеральний директор ТОВ «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв, вартість робіт - 1,25 млрд грн. 

За його словами, капітальний ремонт цієї магістралі став можливий завдяки президентській ініціативі. Адже це ключова транспортна артерія для Харківської та Сумської областей з дуже потужним, інтенсивним рухом.

Читайте також: Гройсман показав, як відремонтували трасу "Харків-Охтирка"

"Ніколи в Україні за рекордні стислі терміни не відбудовували магістраль такої довжини - 110 км за чотири місяці. Відновлено 800 тисяч квадратних метрів дороги", - зазначив він.

Тимофеєв наголосив, що для ТОВ «Автомагістраль-Південь» проект був пріоритетним. Для його реалізації зібрали найкращих фахівців - понад 500 співробітників працювали у дві зміни. Залучено понад 300 одиниць найсучаснішої техніки. Укладено 200 тисяч тонн щебеневих сумішей, 220 тисяч тонн асфальтобетону. Успішно реалізувати проект змогли завдяки створенню потужної виробничої бази: у квітні 2018 року у місті Дергачі Харківської області ТОВ «Автомагістраль-Південь» відкрила новий асфальтобетонний завод потужністю 3500 тонн на добу. Це найпотужніший завод в Україні, укомплектований найсучаснішим обладнанням. Асфальтобетон з цього заводу фірма постачає на всі великі проекти регіону.

Відремонтована дорога розрахована на рух до 30 тисяч автомобілів на добу.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник служби автомобільних доріг Харківської області Євген Зражевець.

«Дорога проходить через 11 населених пунктів і завдяки їй на цій частині території Харківської області може активно розвиватися, в тому числі, підприємницька діяльність. Якщо у звичайні дні інтенсивність руху досягає 20 тисяч автомобілів на добу, то під час збирання врожаю інтенсивність досягає 30 тисяч автомобілів на добу», - зазначив він.

Фото Миколи Лазаренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-