У Богородчанах спростовують захоплення храму УПЦ МП

У Богородчанах спростовують захоплення храму УПЦ МП

Укрінформ
Богородчанська районна рада спростовує інформацію щодо захоплення церкви Московського патріархату і називає це спробою дестабілізувати ситуацію в районі. Мова йде про приміщення, суміжні з будівлею храму.

Про це повідомив голова Богородчанської РДА Франко Єжак.

«Вказана інформація абсолютно не відповідає дійсності, ситуація на місці спокійна, фізичного протистояння немає. Це - чергова інформаційна атака російських спецслужб, намагання дестабілізувати ситуацію, використовуючи релігійні почуття людей. Мова йде про приміщення, суміжні з будівлею храму, які знаходяться на балансі районної ради і були передані в тимчасове користування церковній громаді», - зазначив Єжак.

За його інформацією, на черговій сесії Богородчанської райради депутати ухвалили одностайне рішення про використання цих приміщень для потреб музичної школи, як це було раніше.

Читайте також: Хто кому рейдер? Поліція розслідує конфлікт з УПЦ МП у Богородчанах

Як повідомлялося, вчора до поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі намагаються захопити Митрополичі палати УПЦ МП в Богородчанах. Правоохоронці виїхали на місце події і встановили, що причиною конфлікту є передача комісією Богородчанської районної ради та адміністрації майнового комплексу пам’ятки архітектури – Митрополичних палат (духівництва і келій) Домініканського монастиря, що по вулиці Шевченка, на баланс музичній школі. Проти такого рішення виступив представник УПЦ МП, який звернувся з повідомленням до поліції. Інших причин конфлікту, в тому числі на міжконфесійному грунті, поліція не встановила. Внаслідок суперечки з приводу отримання тілесних ушкоджень за медичною допомогою звернулися двоє місцевих жителів. Одному з них діагностовано забій м’яких тканин надбрівної ділянки голови, іншому – розтяжка зв'язок ліктьового суглобу та забійне садно ока.

Тим часом в УПЦ МП заявили про захоплення Митрополичих палат і звинуватили у цьому активістів «Правого сектору». Тут стверджують, що близько 30 людей зламали двері храму, вибили вікна та побили віруючих, в тому числі і настоятеля Володимира Шувара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-