Біля військової частини на Вінниччині перехопили безпілотник

Біля військової частини на Вінниччині перехопили безпілотник

Укрінформ
Біля арсеналу зброї у Калинівці де минулого року стались вибухи на складах, ЗСУ перехопили безпілотник.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу.

"26 вересня в районі с. Павлівка Калинівського району на Вінниччині спостережним постом однієї з військових частин було виявлено групу невідомих осіб, які намагалися запустити безпілотний літальний апарат (БПЛА)", - йдеться у повідомленні.

Згодом спостерігачем-оператором виявлено в повітряному просторі з північної сторони на окраїні адміністративно-господарчої території військової частини літальний апарат, орієнтовно за типом "Крило", який після увімкнення приладу технічної протидії, почав зниження висоти. Наразі триває пошук місця орієнтованого падіння БПЛА.

Командиром військової частини було направлено черговий підрозділ охорони. Туди ж прибула патрульна група зонального відділу Військової служби правопорядку у Збройних силах України з метою з'ясування обставин та відповідного реагування.

У результаті встановлено, що зазначені особи є представниками одного із загальнонаціональних телеканалів. Начальник підрозділу охорони провів роз'яснювальну роботу та вкотре попередив про заборону запуску БПЛА та ведення фото-, відеозйомки військових об'єктів.

На місце події оперативно прибули представники Служби безпеки України для детального з'ясування всіх обставин та надання відповідної оцінки діям громадян.

Генеральний штаб Збройних сил України нагадує про відповідальність за ведення фото та відео зйомки військової техніки, режимних військових об'єктів Збройних сил України та спроб несанкціонованого проникнення на їхню територію. Також інформують, що в районі проведення навчань над військовими частинами, об'єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті. Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності.

Читайте також: Дрон ОБСЄ зафіксував біля Золотого вогневі позиції бойовиків

Як відомо, 26 вересня - річниця вибухів у Калинівці. Торік на Вінниччині на військових складах у Калинівці у повітря злетіло 32 тисячі тонн снарядів на 800 мільйонів доларів. Спершу військові називали це диверсією. Згодом Генпрокуратура рішення судів у справі про вибухи засекретила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-