У Херсоні вимагали захистити безпритульних тварин від винищення через  АЧС

У Херсоні вимагали захистити безпритульних тварин від винищення через АЧС

Фото
Укрінформ
Перед міськрадою Херсона у середу зоозахисники провели акцію "Не допустимо вбивства вуличних тварин!" у зв'язку із загрозою масового винищення безпритульних тварин через зафіксовані випадки АЧС у місті.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо собаки та кішки є перенощиками АЧС, то такими самими перенощиками цієї хвороби є й інші тварини, а також люди", - заявили учасники протесту.

Активісти побоюються, що під виглядом боротьби з АЧС чиновники просто вирішили винищити безпритульних тварин, аби не витрачати кошти на їх стерилізацію.

В акції протесту взяли участь близько 100 осіб, дехто прийшов зі своїми домашніми тваринами. Протестувальники тримали гасла "Корупція вбиває", "Україна - не шкуродерня!", "Зупинити бізнес на крові!", фотоплакати із зображенням собак і написами  "Врятуй!", "Чи вб'є нас Херсон?" та інші гасла.

Читайте також: Вінницький міський голова започаткував флешмоб із захисту безпритульних тварин

Із протестувальниками зустрілися міський голова Володимир Миколаєнко та директор міського комунального підприємства "Гарантія" Ігор Семенчев (серед функцій цього підприємства - відлов безпритульних тварин, їх стерилізація та кліпсування). За їхньою інформацією, протягом останнього часу працівники МКП "Гарантія" відловили в місті 47 безпритульних тварин, перевірили їх на АЧС та стерилізували. Через деякий час тварин випустять у місця їх попереднього перебування. Жодна відловлена безпритульна тварина не буде умертвлена, пообіцяв зоозахисникам міський голова.

Завтра відбудеться засідання комісії за участю зоозахисників і представників міської влади, на якому розглядатиметься ця проблема.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня 2018 року було зафіксовано факт загибелі свиней від АЧС у Дніпровському районі міста Херсона у приватному домогосподарстві. На початку серпня було офіційно поінформовано про факт захворювання свиней на АЧС у селищі Комишани міста Херсона. 

У Херсоні вимагали захистити безпритульних тварин від винищення через АЧС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-