Смертельна ДТП за участю копів у Чернівцях: з відеореєстратора зникли записи

Смертельна ДТП за участю копів у Чернівцях: з відеореєстратора зникли записи

Укрінформ
Петиція з вимогою звільнити керівника патрульної поліції Чернівецької області Артура Шкроба через смертельну ДТП за участю його підлеглих набрала необхідну кількість голосів.

Про це свідчать дані на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Згідно з ними за два дні з часу оприлюднення петиція набрала 356 голосів із 250 необхідних.

«Створити та направити звернення від Чернівецької міської ради до ГПУ, СБУ та департаменту патрульної поліції України із вимогою негайно оприлюднити відео з реєстратора патрульного автомобіля, який 16 вересня в м. Чернівці по вул. Руській здійснив наїзд на пішохода, внаслідок чого останній загинув на місці. Також у зв'язку з вище вказаними обставинами та службовою невідповідністю, звільнити начальника патрульної поліції в м. Чернівці - Шкроба Артура Олександровича», – написав автор петиції Олександр Болтунов.

Напередодні на брифінгу представники прокуратури та СБУ в Чернівецькій області повідомили, що на відеореєстраторі патрульного автомобіля відсутні жодні записи.

«Ми провели додатковий огляд відеореєстратора. Результат - на жаль, там будь-які відеозаписи відсутні. Тому ми отримали ухвалу суду і відправляємо на незалежний суд (експертизу - ред.), щоб встановити істину – чи були там відеозаписи, чи були вони стерті, чи можливо їх відновити», – сказав заступник начальника УСБУ в Чернівецькій області Юрій Хулмурзаєв.

Читайте також: У Львові винуватець смертельної ДТП здався добровільно

На сьогодні призначено 6 додаткових експертиз у цій справі. Слідчі вже допитали 13-х осіб, серед яких очевидці ДТП і працівники поліції. Офіційного висновку щодо вмісту алкоголю у крові потерпілого немає.

Швидкість автомобіля патрульних також встановлять експерти - слідчі запланували проведення слідчого експерименту, зіставлять дані експертиз, різні свідчення і вже тоді робитимуть висновки.

Прокуратура Чернівецької області 26 вересня на своїй сторінці у Facebook виклала відеозапис камери зовнішнього спостереження. Сам момент аварії на ньому чітко не зафіксований, проте видно, що патрульні їхали на великій швидкості з увімкненими проблисковими маячками.

Як повідомлялося, у ніч проти 16 вересня у Чернівцях автомобіль патрульної поліції на вулиці Руській збив на смерть пішохода. Досудове розслідування здійснюють слідчі управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-