У Львові винуватець смертельної ДТП здався добровільно

У Львові винуватець смертельної ДТП здався добровільно

Укрінформ
У Львові напередодні, в понеділок, приятелі 22-річного водія, який скоїв смертельну ДТП, увірвалися до лікарні і допомогли йому втекти від поліції, травмувавши при цьому правоохоронців. Пізніше ввечері підозрюваний добровільно здався, а його "помічників" затримали.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

"Вчора, 24 вересня, близько 11.00 у палаті однієї з львівських лікарень проводились першочергові слідчі дії з 22-річним водієм автомобіля BMW, учасником смертельної дорожньо-транспортної пригоди, затриманим у порядку ст.208 КПК України. У цей час у медичний заклад увірвалась група у кількості близько десяти осіб, які відтіснили правоохоронців, нанесли двом з них тілесні ушкодження та у такий спосіб допомогли затриманому втекти з-під варти", - йдеться у повідомленні.

У поліції поінформували, що після цього був введений у дію план “Сирена”. За кілька хвилин екіпаж патрульної поліції виявив розшукуваний автомобіль, і кілька зловмисників були затримані. Всі вони - львів’яни віком 23, 24 та 25 років. Порушники затримані, невдовзі суд обере для них міру запобіжного заходу. Їм повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.345 (погроза чи насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Особи інших встановлюються.

Читайте також: Масштабна ДТП і наїзд на поліцейського у Києві: водію повідомили про підозру

Як повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області, фігурант, якому влаштували втечу, сам з'явився до слідчого поліції.

Відтак йому повідомили про підозру за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху) та відпустили до лікарні.

На даний час вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до 8 років ув'язнення та трирічне позбавлення права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо, ДТП сталася вчора у Львові на вул. Стрийській за участі автомобілів ВМW–530 та Mercedes-Benz Ser. Унаслідок зіткнення один із пасажирів автомобіля BMW від отриманих травм загинув на місці, а інший – отримав тілесні ушкодження та перебуває у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-