Всі апеляції щодо закриття справи Кернеса розгляне один суд

Всі апеляції щодо закриття справи Кернеса розгляне один суд

Укрінформ
Апеляційний суд Полтавської області 25 вересня розгляне всі три апеляції на рішення закрити справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

"Завтра, 25 вересня, Апеляційний суд Полтавської області розгляне апеляції потерпілого Сергія Ряполова, адвоката потерпілих Тетяни Зелькіної і Гепрокуратури України на рішення Київського райсуду Харкова від 10 серпня на закриття справи проти Кернеса", - зазначив Гунченко.

За його словами, розгляд справи призначено на 15:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 серпня слухання кримінального провадження стосовно Геннадія Кернеса і його охоронців Віталія Блінника і Євгена Сміцького, яке було призначено на 21 вересня, знято з розгляду у зв'язку з тим, що у Верховному Суді знаходиться клопотання адвоката Олександра Гунченка про надсилання кримінального провадження до іншого апеляційного суду.

Раніше Гунченко заявив, що Апеляційний суд Полтавської області не уповноважений розглядати апеляційні скарги у справі.

При визначенні осудності в 2015 році захист Кернеса наполягав на розгляді справи за принципом територіальності, тобто, у Харкові. Серед аргументів захисники вказували стан здоров'я Кернеса.

10 серпня Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти Геннадія Кернеса, оскільки, за словами судді Андрія Антонова, сторона обвинувачення переклала доказ провини фігуранта на суд, і прокурори не з’явилися на сім останніх засідань.

12 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду - "для винесення об'єктивного вироку".

Тоді ж Національне агентство з питань протидії корупції заявило про намір перевірити декларації судді Антонова за три роки.

Читайте також: Навіщо захист Кернеса затягує справу - версія Геращенка

13 вересня Кернес не приїхав на апеляційний суд у Полтаву. Адвокати подали заяви з проханням перенести засідання, і воно було призначено на 21 вересня.

26 червня на засіданні Київського райсуду Полтави у справі Кернеса прокурор Олександр Ганілов намагався дати відведення судді Андрію Антонову "за упередженість", але суд розцінив це як зловживання правом прокурора на відведення з метою затягування справи, яка розглядається четвертий рік поспіль.

Геннадій Кернес і його охоронці не вважають себе винними у викраденні, катуванні і погрозі вбивством двох активістів Харківського євромайдану взимку 2014 року. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-