Навіщо захист Кернеса затягує справу - версія Геращенка

Навіщо захист Кернеса затягує справу - версія Геращенка

Укрінформ
Радник міністра МВС Антон Геращенко вважає, що захист мера Харкова Геннадія Кернеса неправомірно вимагає перенести слухання справи з Полтавської у іншу область України.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook.

"Коли не можеш домовитися або натиснути на чесний суд - вимагай перенести слухання справи до іншого суду, де ти зможеш домовитися. Схоже, саме цим керується сторона захисту Геннадія Кернеса, вимагаючи від Верховного Суду перенести слухання апеляції ГПУ і сторони потерпілих з Полтави до будь-якої іншої області України", - зазначив Геращенко.

За його словами, аргументів у клопотанні сторони захисту Кернеса немає: "Правові підстави для перенесення справи до іншої області України також відсутні".

"Питання про перенесення справи Кернеса стане серйозним випробуванням для оновленого Верховного Суду України", - підкреслив Геращенко.

За його словами, засідання ВСУ призначено на 24 вересня, об 11:00, за адресою вул. Пилипа Орлика 4.

Читайте також: Апеляційний суд зняв з розгляду справа Кернеса

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня в Апеляційному суді Полтавської області заявили, що слухання кримінального провадження стосовно Геннадія Кернеса і двох його охоронців, призначене на завтра, 21 вересня, знято з розгляду в зв'язку з тим, що у Верховному Суді знаходиться клопотання адвоката Олександра Гунченка про направлення кримінального провадження до іншого апеляційного суду.

10 серпня Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти Геннадія Кернеса, оскільки, за словами судді Андрія Антонова, сторона обвинувачення переклала доказ провини фігуранта на суд, і прокурори не з'явилися на сім останніх засідань.

13 вересня Кернес не приїхав на апеляційний суд до Полтави. Адвокати подали заяви з проханням перенести засідання, і воно було призначено на 21 вересня.

26 червня на засіданні Київського райсуду Полтави у справі Кернеса прокурор Олександр Ганілов намагався дати відвід судді Андрію Антонову "за упередженість", але суд розцінив це як зловживання правом прокурора на відведення з метою затягування справи, що розглядається четвертий рік поспіль.

Кернес і його охоронці не вважають себе винними у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Харківського євромайдану взимку 2014 року. Їм загрожує до 15-ти років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-