Апеляційний суд зняв з розгляду справу Кернеса

Апеляційний суд зняв з розгляду справу Кернеса

Укрінформ
Апеляційний суд Полтавської області зняв з розгляду справу проти Кернеса і двох його охоронців, які обвинувачуються у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в суді.

"Слухання кримінального провадження стосовно Геннадія Кернеса, Віталія Блінника та Євгена Сміцького, яке було призначено на завтра, 21 вересня, знято з розгляду у зв'язку з тим, що у Верховному Суді знаходиться клопотання адвоката Олександра Гунченка про надсилання кримінального провадження до іншого апеляційного суду", - сказали в суді.

Як зазначається, раніше Гунченко заявив, що Апеляційний суд Полтавської області не уповноважений розглядати апеляційні скарги у справі.

"При визначенні осудності в 2015 році захист Кернеса наполягав на розгляді справи за принципом територіальності, тобто, у Харкові. Серед аргументів захисники вказували стан здоров'я Кернеса", - пояснили в суді.

Який саме суд розглядатиме справу Кернеса, поки що невідомо.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти Геннадія Кернеса, оскільки, за словами судді Андрія Антонова, сторона обвинувачення переклала доказ провини фігуранта на суд, і прокурори не з’явилися на сім останніх засідань.

Читайте також: Луценко вважає, що справу Кернеса закрили через гроші й політиків

12 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду - "для ухвалення об'єктивного вироку".

Тоді ж Національне агентство з питань протидії корупції заявило про намір перевірити декларації судді Антонова за три роки.

13 вересня Кернес не приїхав на апеляційний суд у Полтаву. Адвокати подали заяви з проханням перенести засідання, і воно було призначене на 21 вересня.

26 червня на засіданні Київського райсуду Полтави у справі Кернеса прокурор Олександр Ганілов намагався дати відведення судді Андрію Антонову, але суд розцінив це як зловживання правом прокурора на відведення з метою затягування справи, яка розглядається четвертий рік поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-