Інклюзивна освіта: Донеччина підписала меморандум з Фондом Порошенка

Інклюзивна освіта: Донеччина підписала меморандум з Фондом Порошенка

Фото
Укрінформ
У Слов'янську підписано Меморандум між Донецькою обласною адміністрацією та "Благодійним фондом Порошенка" про співпрацю з розвитку інклюзивної освіти на Донеччині.

Про це повідомляє у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

"У Слов’янському інклюзивно-освітньому центрі підписали Меморандум про співпрацю між Донецькою обласною державною адміністрацією та "Благодійним фондом Порошенка" щодо розвитку інклюзивної освіти на Донеччині", - йдеться у повідомленні.

Донеччина підписала меморандум з Фондом Порошенка / Фото: facebook.com/oleksandrkuts1

Від імені Фонду свій підпис поставила дружина Президента України Марина Порошенко.

Як поінформував Куць, Марина Порошенко поспілкувалася із вихованцями Центру і взяла участь у організованому ними флешмобі у пам’ять про тих, хто ціною власного життя повернув мир і український прапор у Слов’янськ.

Читайте також: На Миколаївщині відкриють перший в Україні центр інклюзивної освіти фахівців

Інклюзивно-ресурсний центр у Слов’янську розташований на території Слов’янської загальноосвітньої школи-інтернату. У Центрі є усі умови для перебування дітей з особливими освітніми потребами. На його капітальний ремонт з міського бюджету було виділено 607 тисяч гривень. За кошти субвенції з державного бюджету у розмірі 190 тисяч гривень придбали оргтехніку, інвентар, меблі та обладнали робочі місця працівників.

На цей час до центру вже надійшло 118 заяв від представників дітей, які очікують на заняття з логопедами, дефектологами, психологами та іншими фахівцями. Передбачено, що отримувати спеціальні освітні послуги у Слов'янському інклюзивно-ресурсному центрі зможуть 2199 дітей з особливостями психофізичного розвитку, які перебувають на обліку у міських лікарняних амбулаторіях.

Загалом на Донеччині планується відкрити 27 подібних центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-