На Миколаївщині відкриють перший в Україні центр інклюзивної освіти фахівців

На Миколаївщині відкриють перший в Україні центр інклюзивної освіти фахівців

Укрінформ
На Миколаївщині завершується підготовка і вже найближчим часом буде відкрито перший в Україні центр для підтримки та навчання спеціалістів з інклюзивної освіти.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

«Миколаївська область стоїть в авангарді із реалізації концепції інклюзивного виховання і вже найближчим часом на Миколаївщині буде відкрито перший і єдиний в Україні центр для підтримки та навчання спеціалістів з інклюзивної освіти. До нашого інноваційного проекту вже виявили бажання приєднатися щонайменше п’ять областей», - заявив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

За його словами, Центр має стати універсальною платформою, де педагоги в оперативному режимі зможуть обмінюватися досвідом, вчитимуться працювати з інтерактивним обладнанням та освоюватимуть нові методики роботи з дітьми. До роботи планується залучення науковців та психологів, які разом з педагогами складатимуть індивідуальні програми для дітей, які одразу ж будуть втілюватися на практиці. Крім того, центр обладнають тренажерами та розвитковою технікою за аналогією з ІРЦ.

«Важливо, що на базі центру все буде в режимі онлайн, не треба чекати місяцями і роками поки інформація проаналізується. Все буде тут і зараз. Найефективніші методики, найновіше обладнання – це все для єдиної мети, щоб діти мали змогу стати соціально активними й повною мірою брати участь у житті області, країни», - додав голова ОДА.

Читайте також: ІнклюзіОН: у Харкові представили аудіогіди, розраховані на незрячих

Він також зазначив, що для створення інклюзивного середовища програмою розвитку освіти Миколаївської області на 2017-2021 роки виділено 7 млн гривень.

В області вже обладнано 18 інклюзивно-ресурсних центрів, 4 медіатеки та 4 ресурсні кімнати у місцевих школах. Крім того, зараз департамент освіти і науки ОДА закуповує спецтранспорт для забезпечення навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-