Полтавська міськрада зібралася вперше без Мамая

Полтавська міськрада зібралася вперше без Мамая

Укрінформ
Депутати Полтавської міськради провели перше сесійне засідання під керівництвом новообраного секретаря - виконуючого обов'язки міського голови Олександра Шамоти.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської міської ради. 

"20 вересня відбулося ІІІ пленарне засідання позачергової сімнадцятої сесії міської ради сьомого скликання, на яке прибули 28 депутатів із 42", - йдеться у повідомленні.

Рада розглянула три питання: про затвердження на посадах першого заступника міського голови та заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів, про утворення виконавчого комітету, про присвоєння рангу секретарю Полтавської міської ради.

Було обрано першого заступника міського голови, заступників з питань діяльності виконавчих органів (з питань ЖКГ та з питань діяльності та розвитку гуманітарної сфери), а також керуючого справами виконкому. Також ухвалено рішення про утворення виконавчого комітету Полтавської міської ради. Його кількісний склад становить 14 осіб, 10 з яких персонально затвердили сьогодні.

Читайте також: Полтавського мера в міськраді назвали “сепаратистом №1”

Секретар міської ради Олександр Шамота написав у Facebook, що "на 200% задоволений консолідацією депутатського корпусу навколо проблем, з якими ми вже стикаємося і з якими ще доведеться стикнутися". За його словами, виконком збереться вже найближчим часом і працюватиме, у першу чергу, над призначенням компенсації перевізникам та виконання рішення суду по поверненню вартості проїзду до 4 та 2 грн.

Також Шамота повідомив, що міськрада отримала нову печатку замість тієї, що залишив у себе знятий мер Олександр Мамай.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю і достроково припинили його повноваження.

До цього депутати проголосували за звільнення секретаря міськради, заступників міського голови та розпуск чинного складу виконкому.

На прес-конференції 17 вересня Мамай заявив, що засідання 14 вересня вважає незаконним, не визнає рішення депутатів і залишається міським головою Полтави. Він продемонстрував печатку міськради і анонсував засідання сесії на 21 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-