Одеська міськрада спростувала свою причетність до знищення мурала Зіньковського

Одеська міськрада спростувала свою причетність до знищення мурала Зіньковського

Фото
Укрінформ
У міськраді Одеси стверджують, що не причетні до знищення графіті харківського художника Гамлета Зіньковського "Ця стіна - мій дім" на фасаді будинку №3 по вулиці Успенській.

Крім того, йому відправили запрошення одеського міського голови приїхати і намалювати для міста ще один або кілька малюнків, розповіла директор департаменту культури та туризму Тетяна Маркова, повідомляє сайт zachem.

"Він був радий, але зараз дуже зайнятий - їде до Німеччини. Він не підтвердив свого найближчого приїзду до Одеси, але сказав, що обов'язково скористається запрошенням мера і пообіцяв знайти час, поки ще тепло", - сказала Маркова.

Ідея покликати Зіньковського в Одесу, щоб він намалював ще одну серію малюнків, зародилася у зв'язку з суспільним резонансом, який викликав інцидент із зафарбовуванням роботи відомого харківського графіті-художника.

Читайте також: На Одещині відкрили меморіал воїнам Армії УНР

Директор департаменту культури та туризму зазначила, що є необхідність почати захищати вуличне мистецтво, щоб зафарбовувати стріт-арт безкарно не вдавалося.

"Ми дуже сподіваємося, що поліція відреагує і зафіксує людей, які дозволяють подібні випади в нашому місті. Однак це не була символіка країни і їм по суті нема чого пред'явити. Ми зараз думаємо в цьому напрямку", - зазначила Маркова.

Читайте також: У Варшаві відкрили першу українську стріт-арт галерею

Нагадаємо, 17 вересня невідомий чоловік поставив під стіною з муралами драбину і зафарбував малюнок на фасаді будинку №3 по вулиці Успенській. Одесити відповіли ненависнику муралів: розписали стіну нецензурною лайкою

Робота Гамлета Зіньковського називалася "Ця стіна - мій дім". На ній на тлі облупленої штукатурки було зображено обличчя і долоні людини. Мурал з'явився торік у вересні, після того Гамлет Зіньковський, один із кращих майстрів стріт-арту України, створив ще кілька робіт в Одесі. Вони дуже швидко стали найбільш популярними локаціями для селфі.

Довідка: Гамлет Зіньковський - харківський художник, відомий своїми стріт-арт роботами. Народився у 1986 році у Харкові. Навчався на факультеті монументального живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Учасник конкурсної програми фестивалю Non Stop Media, номінант премії PinchukArtCentre 2009 та 2011 років, учасник українського павільйону Венеціанського бієнале-2013. Його стріт-арт відрізняється провокативністю, графічною манерою виконання і присутністю характерних авторських текстів. Автор ілюстрацій нової книги віршів Сергія Жадана "Антена".

Фото з сайту zachem.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-