Сміттєвий полігон під Києвом заблокували невідомі

Сміттєвий полігон під Києвом заблокували невідомі

Укрінформ
У селі Підгірці, що на Київщині, невідомими заблоковано полігон твердих побутових відходів №5.

Про це повідомив голова правління ПрАТ «Київспецтранс» Андрій Грущинський на сторінці підприємства у Facebook.

"Що мають на меті ті, хто це робить, та які вимоги висувають, наразі невідомо, адже акцію не підтримує ні одна місцева громада, офіційно чи через ЗМІ про неї теж ніяк не заявлено. Людей звозять та вивозять автобусами, а гасла, під якими стоять «мітингувальники», свідчать про те, що організатори цього заходу не розуміють реального стану справ як на самому полігоні, так і у сфері поводження з відходами взагалі", - зазначив Грущинський.

Як заявляють в Київспецтрансі, полігон заблокований з 14 вересня.

"Ситуація ось-ось досягне критичного рівня, оскільки втручання в роботу стратегічного об’єкта, який приймає до 40% київського сміття, може призвести до серйозних екологічних наслідків для міста та навколишніх населених пунктів. Наразі вимушено зупинені всі дії з накриття першої карти полігона грунтом, що ніяк не сприяє покращенню екологічної обстановки навколо. Під загрозою також опинилася підготовка полігона до закриття, а саме, роботи по укріпленню захисних дамб, по переробці фільтрату та ін.", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві знов запускають єдиний сміттєвий завод “Енергія”

Зазначається, що Київспецтранс разом із КМДА і громадами навколишніх сіл докладає всіх зусиль для закриття полігона №5.

"Але як тільки справа зрушила з місця і роботи почалися, хтось вирішив влаштувати провокацію та загострити ситуацію навколо цього питання", - наголосив Грущинський.

У Київспецтрансі також підкреслили, що закриття полігона в існуючому вигляді небезпечне.

"Немає альтернативи тому, що Київ має припинити захоронення сміття та отримати сучасний завод з його переробки - саме такий завод ми побудуємо за два роки. Але проблему треба вирішувати всебічно і цивілізовано. Без попередніх робіт по укріпленню полігона та подальшої його рекультивації це місце стане екологічною бомбою уповільненої дії", - застерігає Грущинський.

Як повідомлялося, у Києві підвищили тарифи на вивезення сміття. Відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації було підписано 7 червня 2018 року. Про підвищення тарифу попросило КП "Київкомунсервіс", яке займається вивезенням відходів у столиці. Нові тарифи враховують витрати підприємства на збирання, вивезення, знешкодження та захоронення твердих і великих побутових відходів.

Після підвищення вартість вивезення одного кубометра сміття для населення становитиме 115,09 грн, для бюджетних організацій - 127,42 грн, а для інших споживачів - 143,71 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-