На Азовському морі планують створити базу ВМС до кінця року

На Азовському морі планують створити базу ВМС до кінця року

Укрінформ
На Азовському морі планується до кінця року створити військово-морську базу ВМС ЗСУ для відсічі агресивним діям Російської Федерації в цьому регіоні. Наразі ж спущено на воду два бронекатери.

Про це повідомляє Урядовий портал на своїй сторінці у Facebook.

"В Бердянську спущено на воду два артилерійські бронекатери Військово-морських сил України. Планується, що до кінця року на Азовському морі створять військово-морську базу ВМС Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це сворить умови для відсічі агресивним діям Російської Федерації в цьому регіоні.

Читайте також: Росія хоче окупувати Азовське море так само, як Крим - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю The Washington Post сказав, що мета Росії - окупувати Азовське море так само, як був окупований Крим. Тому Україна зміцнює там свої військові позиції, а також порушує справу проти Росії в міжнародній постійній палаті третейського суду.

Упродовж останніх місяців Росія затримувала судна, які прямували до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-