У Сумах проводять міжрегіональний аграрний форум

У Сумах проводять міжрегіональний аграрний форум

Укрінформ
У суботу, 15 вересня, у Сумах проходить Міжрегіональний форум «Сумщина Аграрна – 2018».

Про це повідомляє кореспондент  Укрінформу.

«Я сьогодні вперше на Сумщині. Уже оглянув ваші досягнення в аграрній галузі, а також побачив перспективу регіону – це ваша молодь, школярі, студенти, випускники. Саме їм підіймати Сумщину та Україну на небачені висоти», - зазначив на відкритті заходу, який проходить на базі Сумського національного аграрного університету, заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета.

Читайте також: На Сумщині для підготовки доріг до зими потрібно не менше 16 мільярдів

За його словами, сьогодні більшість інвесторів, на жаль, віддають перевагу західним регіонам України, а Сходу побоюються, адже відіграє свою роль близькість до кордону із Росією. Але, побувавши на Сумщині, урядовець переконався, що насправді область спокійна і приваблива для агробізнесу і залучення іноземних інвестицій.

«Тому я принагідно говоритиму потенційним інвесторам, що сюди можна вкладати кошти. Адже тут настільки працьовиті і розумні люди, що віддача буде колосальною», – підкреслив Шеремета.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора зазначив, що Сумська область є одним із лідерів аграрного виробництва серед регіонів України.

«Сумщина має одні з найкращих показників за врожайністю зернових культур, тут активно впроваджують сучасні технології виробництва продукції рослинництва, тваринництва та продуктів харчування. Разом з тим, всесвітній прогрес сприяє постійному оновленню техніки та технологій, а їх впровадження в господарську діяльність потребує нових знань. Тому Міжрегіональний форум, який проводиться у СНАУ за ініціативи облдержадміністрації, стане інформаційним майданчиком для всіх учасників аграрного ринку та сільських територій», - наголосив посадовець.

У рамках форуму  проходять тематичні семінари щодо ефективності агробізнесу, економічного розвитку сільських територій, органічного землеробства тощо.

А ще на території університету працює ярмарок сільськогосподарської продукції, де усі бажаючі можуть придбати не лише дари осені – фрукти та овочі від провідних аграріїв Сумщини, а й сільськогосподарську техніку, саджанці, м’ясні вироби та різноманітні смаколики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-