Стартує програма «Інтегроване просторове планування для ОТГ»

Стартує програма «Інтегроване просторове планування для ОТГ»

Децентралізація
Укрінформ
CANactions School for Urban Studies за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" розпочинають програму «Інтегроване просторове планування для об'єднаних територіальних громад».

Програма передбачає підвищення компетенцій представників громад у питаннях земелкористування та просторового розвитку, повідомляє портал "Децентралізація"

"Програма спрямована на підвищення компетенцій представників громад у питаннях стратегічного просторового розвитку та сталого землекористування. Участь у програмі передбачає розробку учасниками концепції стратегічного просторового розвитку під керівництвом міжнародної команди експертів. Цей документ дозволяє запланувати довгостроковий інтегрований розвиток всієї території громад, з урахуванням національного та регіонального контекстів, з акцентом на стале використання природніх ресурсів та земель", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що концепція просторового розвитку передбачає також створення концепцій розвитку соціальної та транспортної інфраструктури, екологічного аудиту та ландшафтного плану території громад, а також розробку пілотних проектів залучення інвестицій.

Так, загалом програма передбачає розробку концепції сталого розвитку громади в контексті регіону та всієї країни; підвищення компетенцій співробітників громад у питаннях просторового розвитку; планування стратегічно ефективного використання земель і природних ресурсів; розробку стратегічних концепцій транспортної та соціальної інфраструктури; напрацювання прототипів пілотних проектів для залучення інвестицій.

Читайте також: Громади, які не об'єднуються, можуть розвивати міжмуніціпальне співробітництво

Навчання проходитиме на базі мережі Центрів розвитку місцевого самоврядування. Також передбачається участь делегатів у навчальному семінарі та підсумковій конференції у Києві, а також у міжнародній навчальній поїздці до країн Скандинавії.

Кінцевий термін подачі заявок - 28 вересня 2018 року.

Детальніше про програму на сайті освітньої платформи CANactions

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-