Поліція перевірить, чому затягують розслідування трагедії у таборі

Поліція перевірить, чому затягують розслідування трагедії у таборі "Вікторія"

Укрінформ
Голова Одеської ОДА Максим Степанов доручив очільнику обласної поліції Дмитру Головіну провести службову перевірку щодо затягування розслідування кримінального провадження щодо загибелі дітей на пожежі у таборі "Вікторія".

Про це він заявив, підбиваючи підсумки засідання комісії з вивчення обставин трагедії, у відповідь на нарікання батьків стосовно зволікання слідчих і експертів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом року ми подаємо клопотання, розкопуємо факти, носимо їх у поліцію, прокуратуру, а відповідей немає. Ми будемо наполягати, щоб цією справою займався київський главк Нацполіції, раз в Одесі з цією справою впоратися не можуть", - сказав член батьківського комітету хореографічного колективу "Адель" Гліб Єгоров.

У свою чергу, адвокат Тетяна Сябровець звернула увагу на те, що кримінальне провадження за ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України було розпочато тільки в серпні 2018 року, тобто майже через рік після трагедії у "Вікторії". На її думку, це свідчить про нехтування слідчими посадовими інструкціями. Юрист також відзначила недбале ставлення до пошуку доказів: через рік інші експерти, яких залучили батьки загиблих дітей, знайшли на згарищі зуби, фрагмент щелепи, безліч фрагментів кісток. Досі не виконані три експертизи.

А якщо слідчо-оперативна група не змогла знайти всіх останків загиблих, то могла залишити на місці пожежі й інші важливі докази, наголошувалося на засіданні.

На це керівник Слідчого управління обласної поліції Сергій Шайхет відповів, що розслідування за ознаками ст. 135 ведеться з самого початку, але доказів поки що не знайдено і немає висновків трьох експертиз, тому "потрібно ще два місяці почекати".

У свою чергу голова ОДА запропонував керівнику поліції області невідкладно провести службову перевірку за фактами затягування слідчими та експертами розслідування резонанского кримінального провадження.

Читайте також: Суд продовжив на 60 діб арешт екс-директора табору "Вікторія"

Як повідомлялося, 15 вересня 2017 року в корпусі №5 Одеського міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу "Вікторія" через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток.

26 червня 2018 року Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження тримання під вартою екс-директора оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", доки триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

До кримінальної відповідальності притягнуто і старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія". У службовій недбалості також підозрюють двох інспекторів Київського районного підрозділу ДСНС та віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько.

Фото: dumskaya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-