Суд продовжив на 60 діб арешт екс-директора табору

Суд продовжив на 60 діб арешт екс-директора табору "Вікторія"

Укрінформ
Екс-директор оздоровчо-спортивного табору "Вікторія" Петрос Саркісян перебуватиме в Одеському СІЗО щонайменше до 13 жовтня, поки триватиме судове розслідування справи, порушеної за фактом пожежі та загибелі з вини посадовців трьох дітей.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу речниця Одеської облпрокуратури Інна Верба.

"Київський райсуд Одеси під головуванням Віктора Чаплицького, що слухає кримінальну справу екс-директора табору "Вікторія" Саркісяна та колишньої заступниці директора Тетяни Ланіної, розглянув питання про тримання під вартою підсудного Саркісяна і виніс ухвалу - продовжити термін арешту на 60 діб", - зазначила Верба.

Речниця прокуратури уточнила, що суддя Чаплицький виніс таку ухвалу, керуючись ст. 331 (до спливу продовженого строку суд зобов’язаний повторно розглянути питання доцільності продовження тримання обвинуваченого під вартою, якщо судове провадження не завершене) Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомлялося, 24 липня Київський райсуд виніс ухвалу про об'єднання кримінальних проваджень стосовно екс-директора табору "Вікторія" Саркісяна та його заступниці Ланіної, яким інкримінують злочинну недбалість, що призвела до пожежі й загибелі трьох дітей, та махінації з зарплатами співробітників.

Читайте також: Трагедія у "Вікторії": на місці пожежі знайшли обгорілі останки дівчаток

6 серпня суд змушений був відкласти судове засідання через погіршення стану здоров'я підсудної Ланіної, яку слідство звинувачує у службовому підробленні і привласненні бюджетних коштів, а також неявку до суду одного з адвокатів.

Як відомо, екс-заступниця директора табору Ланіна на початку липня відшкодувала міській громаді Одеси 120 тисяч гривень після оголошення підозри у підробленні документів та присвоєнні зарплат співробітників закладу. До кримінальної відповідальності притягнуто і старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія". У службовій недбалості також підозрюють віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько.

Фото: usionline.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-