Річка Псел на Сумщині потребує термінового очищення

Річка Псел на Сумщині потребує термінового очищення

Укрінформ
Річка Псел в межах Сумської області потребує термінового очищення.

Про це йшлося під час наради за участі екологів та гідрологів, яку провів голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.

"Ще у 2017 році були передбачені заходи щодо наукового обстеження річки Псел, на це виділили 390 тисяч гривень із фонду охорони навколишнього природного середовища. Але на жаль, конкурс на проведення робіт не відбувся, оскільки були відсутні бажаючі. На цьому ситуація і застопорилася. На сьогодні річка, без сумніву, потребує вже термінового дослідження щодо стану її забруднення і замулення. Адже це – перший етап до її впорядкування", - зазначила під час наради заступник директора департаменту екології та охорони природних ресурсів ОДА Валентина Пелих.

За інформацією гідрологів, річку треба терміново чистити, особливо в межах Сум. Крім того, зазначали вони, варто щось робити з ерозією грунтів. Але всю картину і загрозу для річки можна побачити тільки зробивши ретельне дослідження.

Читайте також: На Сумщині для підготовки доріг до зими потрібно не менше 16 мільярдів

"Якщо це потрібне місту Суми, то ми готові до конструктивних розмов і виділення коштів і з обласного бюджету, і з державного. Зокрема, питання фінансування наукового дослідження Псла ми внесемо на розгляд сесії обласної ради. Давайте попрацюємо разом із екологами і гідрологами. Ми маємо спільно із міською владою зробити все необхідне, щоб головна водна артерія обласного центру була очищена", - наголосив голова ОДА Микола Клочко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-