Миколаївський стрілець переконував суд, що просто хотів

Миколаївський стрілець переконував суд, що просто хотів "полякати" дітей

Укрінформ
Суд обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців перебування під вартою без права застави  68-річному чоловіку, який поранив трьох дітей з саморобного пристрою для стрільби у Новій Одесі на Миколаївщині. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив прес-секретар Центрального райсуду Миколаєва Володимир Діденко.

«Суд задовільнив клопотання прокуратури і прийняв рішення обрати запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою на 60 діб - до 8 листопада», - сказав Діденко.

Таке рішення прийнято попри те, що у судовому процесі батьки постраждалих дітей заявили, що претензій до чоловіка не мають і переконані, що він стріляв не навмисне. Всі вони отримали матеріальну компенсацію на лікування дітей.

Підозрюваний також наполягав, що наміру вбивати дітей у нього не було. Він сказав, що ті сильно галасували і навіть висловлювалися щодо нього нецензурно. А він просто хотів їх налякати, тому взяв саморобний пристрій і вистрілив у землю.

Попри це, прокурор вимагав взяти чоловіка під варту на 2 місяці без права внесення застави. Адже його підозрюють у вчиненні злочину за ч.2 ст.15 п.1.2 та ч. 2 ст.115 КК України «Замах на умисне вбивство», що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Читайте також: Поранення дітей на Миколаївщині кваліфікували як замах на вбивство

Як повідомляв Укрінформ, близько 17.00 9 вересня у м. Нова Одеса 68-річний місцевий мешканець вистрелив з саморобного пристрою по дітях, які гралися біля його будинку. Внаслідок пострілу були травмовані 12-річний хлопчик та дві дівчинки віком 9-ти та 5-ти років.  12-річний хлопчик після поранення знаходиться у медичному закладі. Двох інших дітей відпущено на амбулаторне лікування. Зловмисник також отримав поранення – йому відірвало палець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-