На десяту добу протесту шахтарі привезли під “Волиньвугілля” бочки та шини

На десяту добу протесту шахтарі привезли під “Волиньвугілля” бочки та шини

Укрінформ
Десяту добу триває протест гірників шахти №9 "Нововолинська”. Зараз вони пікетують будівлю ДП “Волиньвугілля”, підвезли бочки та шини.

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у соцмережі Facebook.

“Окрім погашення заборгованості із заробітної плати, гірники вимагають звільнити в.о. гендиректора ДП “Волиньвугілля” Андрія Пилипюка, який є ставлеником “смотрящего” Андрія Венгрина на шахтах Волині... Не виключено, що гірники шахти “Бужанська” незабаром також почнуть протест. Заборгованість із зарплати становить близько 50% ще за липень місяць”, - йдеться в повідомленні.

У Волинській облдержадміністрації схвильовані таким становищем шахт. Зокрема, голова ОДА Олександр Савченко ще 5 вересня зустрівся з керівником шахти №9 «Нововолинська» Володимиром Юрківим, головою первинної організації НПГУ шахти Василем Гурою та працівниками копальні.

Читайте також: На Волині гірники заявили про захоплення шахти, але поліція не знайшла рейдерів

Гура розповів, що на складі шахти накопичилося 7,5 тисяч тонн вугілля, яке могли б продати і заробити. Натомість, температура там підвищується, і є загроза самозагоряння, що призведе до великих збитків.

“Сьогодні «смотрящий», пан Андрій Венгрин, зателефонував на шахту і сказав, що ми йому винні 5 мільйонів гривень. Вони як при Януковичу були, так і зараз є. Держава грошей не дає, ми заробляємо самі, але нам і цього не платять. Ми не знаємо, як далі працювати", - зазначив голова первинної організації НПГУ шахти.

Голова ОДА Савченко, своєю чергою, зауважив, що не вперше зустрічається з шахтарями і не розуміє, чому вони мають йти на повідку у якогось «смотрящого».

“Немає такої посади. Я його називаю бандитом”, - сказав голова ОДА і порадив шахтарям захищатися.

У свою чергу, керівник копальні Юрків повідомив, що проблема з виплатою зарплати виникла штучно через політику ДП «Волиньвугілля», адже на шахті видобули вугілля, продаж якого покриває втрати на заробітну плату та електроенергію. Окрім того, шахтарі нарікають, що копальня нині працює без відповідного дозволу на розробку надр.

Голова облдержадміністрації заявив, що готовий написати листи міністру енергетики та вугільної промисловості, Прем’єр-міністру стосовно самостійного відвантаження вугілля шахтою, враховуючи високі корупційні складові. Також він доручив підготувати звернення у прокуратуру та поліцію щодо цієї ситуації, а профспілці шахти №9 «Нововолинська» порадив підготувати позов до суду на керівництво ДП «Волиньвугілля».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-