На Волині гірники заявили про захоплення шахти, але поліція не знайшла рейдерів

На Волині гірники заявили про захоплення шахти, але поліція не знайшла рейдерів

Укрінформ
Гірники шахти "Нововолинська №9" зранку заявили про прибуття на підприємство 30 невідомих осіб в чорному і можливе рейдерське захоплення. У поліції цю інформацію спростували.

Інформація про рейдерів надійшла телефоном від голови місцевої профспілки Василя Гури, повідомляє прес-служба Незалежної профспілки гірників України.

"Як повідомив телефоном голова первинного осередку НПГУ в/п «Шахта №9 «Нововолинська» Василь Гура, сьогодні вранці, 10 вересня, на підприємство разом із в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрієм Пилипюком прибуло 30 невідомих осіб у чорному одязі, які не бажають представлятися, та відбуваються дії, схожі на рейдерське захоплення шахти", - йдеться у повідомленні.

Однак у поліції Волинської області стверджують, що інформація щодо можливого захоплення шахти в Нововолинську не відповідає дійсності.

"Сьогодні в мережі Інтернет з’явилася інформація про те, що в Нововолинську невідомі особи прибули на шахту № 9 та начебто там відбуваються дії схожі на її захоплення. Вказана інформація не відповідає дійсності. На даний момент на шахті проходить акція протесту з приводу заборгованості працівникам підприємства по виплаті заробітної платні. На місці присутні співробітники поліції, які забезпечують публічну безпеку та порядок. Факт захоплення шахти у Нововолинську не підтвердився", - зазначили в поліції.

Пізніше у НПГУ оприлюднили інформацію, що тридцять осіб у чорному, що прибули сьогодні вранці на підприємство, показали договір приватної охоронної фірми, співробітниками якої вони є, з в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрієм Пилипюком на його особисту охорону. Це також стало відомо зі слів Гури.

Він же повідомив, що Пилипюк зараз перебуває у юридичному відділі шахти, але пообіцяв вийти до людей і пояснити свої дії та причину появи на копальні представників приватної охоронної фірми.

Читайте також: Шахтарі "Волиньвугілля" третю добу протестують через невиплату зарплат

Як повідомляв Укрінформ, минулого понеділка, 3 вересня, на шахті №9 «Нововолинська» розпочалися протестні акції з вимогою виплатити працівникам заборговані кошти.

У НПГУ стверджують, що у п’ятницю, 7-го вересня, на п’ятий день від початку протестних акцій колектив шахти №9 «Нововолинська» вирішив тимчасово призупинити їх і приступити до роботи, хоча заборговану заробітну плату працівникам так і не виплатили, а вугілля зі складу шахти не відвантажують. Його на складі накопичилося понад 7 тисяч тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-