"Нарколога Зайцевої" повторно оголосять у розшук

Укрінформ
Київський райсуд у справі про ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській, де на місці загинуло п'ять осіб і ще одна постраждала померла у лікарні, наказав поліції повторно почати пошуки лікаря-нарколога, яка першою взяла аналізи у фігурантки справи Олени Зайцевої.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Сьогодні лікар-нарколог Олена Федирко на засіданнє суду не з'явилася. Суд наполіг, щоб пошукові дії поліції відносно Федирко були здійснені повторно", - відмітили в прес-службі.

Суд, додали в прес-службі, задовольнив клопотання захисту обвинуваченої Зайцевої про залучення до матеріалів справи відеозапису її огляду лікарем-наркологом.

"Суд запропонував другому фігурантові - водієві авто Volkswagen Touareg Геннадію Дронову - надати свідчення, але Дронов знову пообіцяв дати їх пізніше", - пояснили в прес-службі.

Читайте також: У суді заявили, що "нарколог Зайцевої" втекла на окуповану територію

Наступне засідання суду призначене на 18 вересня, на 14: 00.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня суддя Київського райсуду Харкова констатував, що лікар-нарколог Олена Федирко, яка першою оглядала Зайцеву після ДТП, до суду не явилася. Слідчі поліції, як вони доповіли суду, не знайшли її за місцем проживання і мають відомості, що вона виїхала на неконтрольовану територію.

31 липня адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила на суді, що Зайцева на момент аварії знаходилася в стані наркотичного сп'яніння. Адвокат послалася на відповідь, отриману нею з Центру психічного здоров'я і моніторингу наркотиків і алкоголю Мінохоронздоров'я України. Адвокат клопотала про залучення до матеріалів справи завірених копій свого запиту і відповіді Мінохоронздоров'я. Проти клопотання виступили адвокати Зайцевої і представник однієї з потерпілих - знайомої Зайцевої, яка знаходилася разом з нею в машині у момент аварії. Вони визнали клопотання необгрунтованим.

По звинувачувальному акту, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської і вул. Мечникова водій авто Volkswagen Touareg Геннадій Дронов виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з автомобілем Lexus (водій - Елена Зайцева), який мчався на заборонний сигнал світлофора. В результаті, Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинуло на місці і ще одна померла у лікарні.

Зайцева і Дронов звинувачуються по ч.3 ст.286(порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинуло кілька чоловік) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-