Одеські депутати просять повернути місцевій поліції справу про напад на Стерненка

Одеські депутати просять повернути місцевій поліції справу про напад на Стерненка

Укрінформ
Більшість депутатів Одеської обласної ради підтримали звернення представників фракції Опозиційного блоку до Генеральної прокуратури України повернути місцевій поліції розслідування нападу на екс-лідера одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка.

Таке рішення ухвалено 11 вересня на 20 сесії Одеської облради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я підтримую звернення до ГПУ тому, що вважаю справу Стерненка не тим питанням, де потрібно говорити про патріотизм, а про вбивство", - зазначив на сесії голова Одеської облради Анатолій Урбанський.

Він зазначив, що Стерненко багато зробив для захисту цілісності України. "Дякую йому. Багато інших це теж робили...", - наголосив Урбанський.

Читайте також: Лідер одеського "Автомайдану" заявив, що слідство не спроможне розкрити замах

У свою чергу депутат від Опозиційного блоку Роман Сеник, який був одним з ініціаторів звернення, зауважив, що йому відомо про те, що співробітники одеської поліції зібрали "достатньо доказів і в силах об'єктивно розслідувати цю справу", яку доручено вести слідчим Головного слідчого управління  Нацполіції України.

Проект звернення фракції "Опоблоку" до ГПУ - повернути місцевій поліції справу про замах на екс-лідера "Правого сектора" місцевій поліції - підтримали 50 із 84 депутатів облради.

Як повідомлялося, розслідування справи про напад на Стерненка було передано розслідувати слідчим Головного слідчого управління НПУ через неспроможність одеської поліції розкрити злочини, вчинений торік і в поточному році проти Стерненка та багатьох інших громадських активістів. Наразі напад на екс-лідера "Правого сектора" розслідують за ознаками ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) та ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Представники громадськості Одеси неодноразово пікетували Одеське облуправління Нацполіції, вимагаючи ефективності розслідувань нападів та замахів на життя громадських діячів, але керівництво главку продовжує ігнорувати протести одеситів.

Це спонукало громадських діячів оприлюднити ініціативу: у разі відсутності змін на краще власними силами створювати структури самозахисту. Оскільки наближається гаряча виборча кампанія, акцентували організатори зустрічі з журналістами, "доведеться створювати спільними зусиллями спеціальні структури самозахисту від нападів найманців одного з потужних угруповань", що фактично діють безкарно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-