Блокувальники траси на Миколаївщині облаштувались всерйоз і надовго - голова райради

Блокувальники траси на Миколаївщині облаштувались всерйоз і надовго - голова райради

Фото
Укрінформ
Жителі Єланецького району Миколаївщини продовжують блокувати рух трасою Н-14 і обіцяють це робити аж поки уряд не зверне увагу на їх проблему.

Про це повідомив голова Єланецької районної ради Василь Богданцев на своїй сторінці у Facebook.

«Я на місці з 7:30 ранку, і ми будемо тут до реакції уряду», - сказав Богданцев.

Він також опублікував фото, де видно, що люди тут розташувалися надовго, вони готують їжу і пригощають водіїв автомобілів, які стоять на трасі.

Жителі Миколаївщини блокують рух трасою / Фото: FB

Акція триває зранку. Люди вимагають повернути гроші і розпочати ремонт дороги.

  Варто зазначити, що 11 вересня також перекривали іншу трасу - Н-11 Миколаїв - Дніпро в районі міста Баштанка. Наразі дорогу розблокували. Відео про розблокування є у соцмережах групи "Баштанка".

Охорону публічного порядку на місці події здійснюють співробітники Баштанського та Єланецького відділків поліції ГУНП в Миколаївській області.

Як уже повідомляв Укрінформ, траса Н-14 Миколаїв - Кропивницький, вважається найгіршою в Україні. Виділені на неї 300 млн грн наразі не освоюються, бо Антимонопольний комітет заблокував тендери через звернення одного з підрядників. Це мала бути експериментальна траса з бетону.

Крім того, 5 вересня 2018 року прийнято рішення Кабміну, згідно з яким у Миколаївської області забрали раніше виділені 98,6 млн грн на ремонт доріг з формулюванням «через незабезпечення проектною документацією та неготовністю до реалізації». Місцева влада з цим категорично не погоджується.

Депутати Миколаївської обласної ради прийняли звернення до Кабміну повернути кошти на ремонт доріг. У ньому також зазначається, що наразі на Миколаївщині недофінансування на ремонт доріг складає 266,5 млн гривень. На цю суму вже проведені всі необхідні тендерні процедури, підписані договори та є необхідна проектна документація. Крім того, деякі підрядники вже розпочали виконання робіт.

Читайте також: На Миколаївщині люди перекрили рух двома державними трасами

Депутатів також обурив той факт, що область не отримала обіцяні 67 млн грн з митного експерименту, які також мали бути направлені на ремонт доріг. Натомість кошти, раніше виділені Миколаївщині, перерозподілили на інші регіони, зокрема, Вінницькій області. Багато хто вбачає у цьому факті політичні маніпуляції.

Між тим, дороги Миколаївщини визнані одними з найгірших в Україні, у тому числі і через значну кількість портів, куди перевантажені фури возять зерно та інші вантажі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-