На Харківщині агрорейдери відкрили стрілянину: 4 поранених, серед них - поліцейський

На Харківщині агрорейдери відкрили стрілянину: 4 поранених, серед них - поліцейський

Укрінформ
Стріляниною закінчився конфлікт через елеватор у селі Занки Зміївського району Харківської області: поранені четверо людей, серед них поліцейський.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів по телефону з місця події заступник директора агрогосподарства «Благодатне» Віктор Проскурнін.

«Я тут перебуваю з суботи, коли 30 «тітушов» за підробленими документами увійшли на територію елеватора і захопили його. Сьогодні за викликом господаря елеватора - це Олександр Строгий - найбільший фермер в Зміївському районі, якому належить 4 тисячі гектарів землі, викликав правоохоронців. Незважаючи на приїзд 12 поліцейських, які прибули без зброї, загарбники відмовилися звільнити приміщення, забарикадувалися всередині і відкрили стрілянину по людях, які перебували у дворі. Вони також чинили силовий опір правоохоронцям. В результаті конфлікту важко поранений один з поліцейських, як кажуть, заступник начальника Зміївського райвідділу поліції. Ударом невідомого предмета йому проломили голову. Поліцейський терміново госпіталізований до Харкова. Також поранений з травматичної зброї один з охоронців елеватора, він госпіталізований у центральну районну лікарню. Поранений і сам власник елеватора Олександр Строгий, йому вистрілили в спину з дробовика, але він відмовився від госпіталізації, і зараз знаходиться у дворі, де відбуваються події», - розповів Проскурнін.

Читайте також: На Волині гірники заявили про захоплення шахти, але поліція не знайшла рейдерів

За його словами, ці ж «тітушки» зранку почали вивозити зерно з полів Строгого: це зерно оцінюється на 3 млн грн. Всього на елеваторі зберігаються зернові на загальну суму до 10 млн грн.

На місце події викликані додаткові сили правоохоронців.

За інформацією поліції, під час бійки, в якій взяли участь кілька десятків людей, було застосовано травматичну зброю і газовий балончик. В результаті постраждали чотири особи - троє чоловіків і працівник районної поліції.

«Інформація про подію в селищі Занки Зміївського району надійшла оператору служби «102» сьогодні о 13:25. Заздалегідь встановлено, що група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора, де зіткнулася з жителями райцентру», - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-