Херсонці до Дня міста відкриють меморіальну дошку своєму землякові прем'єр-міністру Ізраїлю

Херсонці до Дня міста відкриють меморіальну дошку своєму землякові прем'єр-міністру Ізраїлю

Укрінформ
У Херсоні до Дня міста відкриють меморіальну дошку ізраїльському державному діячеві, першому в історії Держави Ізраїль міністру закордонних справ та другому прем'єр-міністру цієї країни Моше Шарету, який народився і навчався в Херсоні.

Про це поінформував у понеділок на прес-конференції в Херсонській мерії з нагоди святкування 240-річчя заснування міста Херсона перший заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Офіційний план культурно-масових, мистецьких та спортивних заходів з нагоди 240-річчя вже опублікований... Там дуже багато є святкових заходів, є урочисті церемонії... Ще - церемонія відкриття меморіальної дошки ізраїльському державному діячеві Моше Шарету", - розповів Козаков.

Як він зазначив, дана церемонія включена до основних заходів цьогорічного святкування у Херсоні Дня міста.

Меморіальну дошку ізраїльському державному діячеві Моше Шарету буде встановлено на будівлі Херсонської багатопрофільної гімназії №20 імені Бориса Лавреньова. Церемонія її відкриття відбудеться 13 вересня о 10.00.

Читайте також: У Херсоні на День міста відбудеться шоу механічних та живих скульптур

Більшість святкових заходів до 240-ї річниці заснування міста Херсона пройдуть 15 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні 21 серпня виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні прийняв рішення встановити на будівлі Херсонської багатопрофільної гімназії №20 імені Бориса Лавреньова меморіальну дошку з метою увічнення пам'яті ізраїльського державного діяча, першого в історії Держави Ізраїль міністра закордонних справ та другого пем'єр-міністра цієї країни Моше Шарета, який народився в Херсоні в 1894 році та до еміграції навчався у Першій херсонській чоловічій гімназії (нині – Херсонська багатопрофільна гімназія № 20 імені Бориса Лавреньова).

Як зазначається у прийнятому виконкомом міськради рішенні, з проханням про таке увічнення в Херсоні пам'яті Моше Шарета до влади міста надійшло звернення першого секретаря Посольства Держави Ізраїль в Україні, глави представництва Посольства Держави Ізраїль в Одесі, директора Ізраїльського культурного центру в м. Одеса при Посольстві Держави Ізраїль в Україні Ілони Хільковської.

Меморіальна дошка на честь Моше Шарета виготовлена та буде встановлена коштом міського бюджету Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-