В Умані за безпекою хасидів слідкуватиме єврокоптер

В Умані за безпекою хасидів слідкуватиме єврокоптер

Фото
Укрінформ
Безпеку прочан, які прибули до Умані для святкування іудейського Нового року, гарантує зведений загін рятувальників, з цією метою у місто передислоковано єврокоптер.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"З метою підвищення мобільності та оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації напередодні відзначення хасидами Рош-Га-Шана керівництвом Державної служби України з надзвичайних ситуації прийняте рішення передислокувати до Умані єврокоптер... Єврокоптер забезпечений усім необхідним медичним обладнанням і відповідає вимогам сучасної екстреної медицини", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для безпечної роботи повітряного судна неподалік від меморіального комплексу був підготовлений спеціальний вертолітний майданчик. Екіпаж повітряного судна нестиме чергування цілодобово і за потреби має забезпечити екстрене транспортування тяжкохворих прочан-хасидів до спеціалізованого медичного закладу.

За даними ДСНС, безпеку паломників в Умані гарантують 108 рятувальників, на озброєнні яких 24 одиниці пожежно-рятувальної техніки. У місцях відправлення релігійних обрядів та масового перебування прочан встановлено 5 спеціальних стаціонарних постів, а також розроблено 4 спеціальні піші маршрути, на яких постійно чергують патрулі рятувальників.

Крім того, з 7 вересня на пункті зв’язку 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини охорони міста Умань та Уманського району разом із диспетчерами чергують волонтери-перекладачі, які у разі надходження від паломників повідомлень про надзвичайні події чи інші непередбачувані ситуації допоможуть працівникам Служби порятунку краще зрозуміти та опрацювати оперативну інформацію.

Рятувальники проводять серед прочан профілактично-роз’яснювальну роботу щодо основних вимог безпеки, під час якої розповсюджують спеціальні пам’ятки, де правила пожежної та техногенної безпеки викладені івритом і англійською.

На будинках, де очікується концентроване проживання прочан, додатково розміщені спеціальні застережні плакати, а на дверях готелю та у під'їздах житлових будинків вивішені відповідні інформаційні листівки.

Читайте також: В Україну на Рош Гашана уже приїхали майже 28 тисяч хасидів

Станом на 9 вересня до Умані прибуло 24 тис. 458 хасидів, із яких 3334 дітей та 15 жінок, із 22 країн.

Як відомо, головне свято хасиди відзначили в ніч з 9 на 10 вересня.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-