Житомир отримає 12 мільйонів на спорткомплекс на березі Тетерева

Житомир отримає 12 мільйонів на спорткомплекс на березі Тетерева

Укрінформ
На розвиток спортивної та рекреаційної структури Житомира, в тому числі комплексу на набережній Тетерева, уряд спрямує 12 мільйонів грн з коштів, виділених ЄС.

Про це під час святкування дня міста у Житомирі заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд затвердив розпорядження, за яким 12 мільйонів грн, це кошти ЄС, буде спрямовано на розвиток спортивної та рекреаційної структури Житомира, зокрема велосипедної доріжки на березі Тетерева. Це має надихати житомирян займатися спортом, а також залучати жителів Києва, Рівного, Вінниці приїздити у Житомир, щоб покататися на велосипеді», - сказав Зубко.

Як зазначили в прес-службі віце-прем'єра, цей амбітний спортивно-рекреаційний проект на березі Тетерева буде реалізовано за декілька років за кошти Програми секторальної підтримки ЄС та співфінансування з місцевого бюджету.

Читайте також: Зубко розповів, хто є лідером реформи з децентралізації

Загальний бюджет проекту - 40,5 млн грн.

«Велосипедний маршрут, скейт-парк, скеледром, мотузковий парк, нові спортивні майданчики, відкриті сцени, майданчики для пікніків, а ще пандуси для маломобільного населення - все це новий рекреаційно-спортивний простір, який планується розбудувати на набережній річки Тетерів у Житомирі. На мультифункціональному публічному просторі площею 2,63 га. Цей проект став одним з переможців найкращих регіональних стартапів в рамках секторальної підтримки ЄС», – зазначив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-