Лицарські бої та весільний бум: Вінниця святкує День міста

Лицарські бої та весільний бум: Вінниця святкує День міста

Укрінформ
Вінниця у суботу відзначає День міста, планується, що на святкування завітають Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті в справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«Сьогодні вінничани відзначатимуть День міста. Прикметно, що цьогоріч Вінниця відзначає одразу три ювілейні дати– це 655-річчя Вінниці (перша писемна згадка про місто датується 1363 роком), 380-річчя фактичного існування у місті Магдебурзького права та 25-ту річницю відновлення герба Вінниці. Окрім того, цього року виповнюється 60 років партнерства між містами-побратимами Вінницею і Кельце (Польща). Ці чотири дати лежать в основі концепції святкування. Планується, що традиційно на святкування завітають Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман», - повідомили в Департаменті.

Розпочнеться святкування у суботу офіційними урочистостями о 14.00 на майдані Незалежності. Згодом, упродовж дня, тут відбудуться виступи симфонічних оркестрів з філармоній Вінниці, Чернівців та Хмельницького, а також зірок оперної сцени.

На центральній вулиці міста – Соборній, яка стане у день свята пішохідною зоною, в рамках історичного проекту «Вінниця на перехресті сторіч» улаштують лицарські бої. До того ж, тут можна буде взяти участь у різноманітних майстер-класах, побувати на концерті колективів з польського міста-побратима Вінниці – Кельце. Також тут уперше за часи незалежності покажуть клейноди вінницького міського голови.

А біля Музею моделей транспорту відбудеться справжній весільний бум: на сцені покажуть дефіле у весільному та вечірньому одязі від різних салонів та ательє міста; івент-агенції поділяться досвідом в організації та оформленні весільної церемонії; студії краси проведуть майстер-класи з візажу, створення зачісок та нейл-дизайну, а флористи навчать робити весільні букети.

Читайте також: Порошенко привітав жителів Житомира, Вінниці та Дніпра з Днем міста

У Центральному парку культури і відпочинку відбудеться фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia Food Fest», виступатимуть колективи із дружніх країн, а також пройдуть боксерські поєдинки.

На центральному стадіоні міста у межах програми «Великий бокс» відбудуться бої боксерів-олімпійців, а також чотири професійних поєдинки між боксерами України, Грузії, Німеччини та Угорщини.

Знайдуть для себе розваги і наймолодші містяни – в рамках проекту «Вінниця – місто щасливих дітей» на малюків чекатимуть батути, майстер-класи та різноманітні інтерактиви.

Увечері на площі Василя Стуса для вінничан співатимуть Melovin, KOZAK SYSTEM та Наталія Могилевська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-