Забруднення Херсонщини: школи і садки закривають, дітей вивозять на оздоровлення

Забруднення Херсонщини: школи і садки закривають, дітей вивозять на оздоровлення

Укрінформ
На Херсонщині ухвалили рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан".

Про це повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації з посиланням на прийняте у четвер пізно ввечері рішення Регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Херсонській області.

"Регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Херсонській області на засіданні 6 вересня під головуванням голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва були прийняті наступні рішення. З метою упередження небажаних наслідків за фактами забруднення шкідливими речовинами атмосферного повітря внаслідок діяльності заводу "Титанові інвестиції" (раніше – "Кримський титан" - ред.), який наразі знаходиться на території окупованого Криму... призупинити освітній процес в школах та дитячих садках, які знаходяться в зонах можливих уражень, провести оздоровлення дітей - мешканців населених пунктів можливого ураження в дитячих оздоровчих таборах області", -йдеться у повідомленні.

Прийнято також рішення провести із жителями населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться в зонах можливих уражень, інформаційно-роз'яснювальну роботу для підвищення рівня обізнаності щодо правил загально-профілактичних заходів.

Читайте також: Хімзабруднення в окупованому Криму: Україна виставить на адмінмежі “швидкі”

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 серпня 2018 року в анексованому Росією Криму, в місті Армянськ, де знаходиться завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини. Згодом прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України повідомила про те, що на Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму. Зазначалося, що протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів із заводу "Титан". Це призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

5 вересня 2018 року голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що Херсонщина готова, у разі виникнення такої необхідності, евакуювати дітей, а також готова прийняти в себе дітей з постраждалих від заводу "Титан" населених пунктів Криму та надати цим дітям необхідну медичну і реабілітаційну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-