Забруднення Херсонщини: лікарі оглянули понад 600 дітей, госпіталізованих немає

Забруднення Херсонщини: лікарі оглянули понад 600 дітей, госпіталізованих немає

Укрінформ
На Херсонщині бригада лікарів перевірила стан здоров’я понад 600 дітей після викидів хімічних речовин на території окупованого Криму, наразі нікого не госпіталізовано.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

“За інформацією заступника директора Департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Ліни Бондаревої, бригада лікарів обласної дитячої лікарні у складі: лора, педіатра, пульмонолога, перевірила стан здоров’я дітей двох районів Херсонщини, які межують з АР Крим. В Чаплинському районі оглянуто 253 дитини. Батькам 10 дітей лікарі бригади надали рекомендації провести додаткові обстеження в дитячій лікарні. На даний момент жоден з батьків дітей з цього району до лікарні не звертався. Жодну дитину не шпиталізовано”, - написала вона.

Як зазначила Денісова, в Каланчацькому районі бригада лікарів перевірила 381 дитину, 16 з них було рекомендовано додатково обстежити в лікарні, а тому батьки звернулися за проведенням додаткових аналізів стану здоров’я їхніх дітей.

“Тобто, інформацію щодо шпиталізації дітей в цих двох районах Херсонщини не підтверджено”, - додала омбудсмен.

Денісова також повідомила, що для запобігання шкоди здоров’ю дітей під час навчання та можливого виникнення надзвичайної ситуації Департамент освіти Херсонської ОДА 6 вересня видав наказ про дотримання санітарних норм у закладах освіти. 

Читайте також: Екологічне лихо: Херсонщина готова прийняти дітей із окупованого Криму

Так, керівникам місцевих органів освіти наказано створити у закладах освіти комісії з питань евакуації, а також здійснити ряд додаткових заходів: забезпечити вологе прибирання в приміщеннях, аерацію повітря та відкоригувати режим перебування дітей у закладах, якщо в цьому буде необхідність.

Як повідомляв Укрінформ, в Херсонській області працює урядова робоча група, що розслідує ситуацію із забрудненням територій, наближених до розташованого в анексованому Криму заводу «Титан», де стався викид хімічних речовин.

Президент України Петро Порошенко заявив, що екологічна катастрофа на заводі “Титан” в Армянську сталася через дії російських військових, які під час тренувань зруйнували екозахисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-