Справа “золотого” Романчука: суд допитує свідків

Справа “золотого” Романчука: суд допитує свідків

Укрінформ
Центральний райсуд міста Миколаєва продовжує допит свідків у справі екс-першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого підозрюють у хабарництві.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив прес-секретар Центрального районного суду м. Миколаєва Володимир Діденко.

«У Центральному районному суді м. Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. 5 вересня суд продовжив допит свідків», - сказав Діденко.

Зокрема, за його словами, було допитано свідка сторони обвинувачення, який обіймає посаду голови постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів. Зазначена комісія є профільною у питаннях надання дозволів щодо розробки надр. Останній повідомив відомі йому факти, що стосуються обставин зазначеного кримінального провадження.

Читайте також: Суд у справі "золотого" Романчука відклали через неявку свідків

Наразі у судовому засіданні знову оголошено перерву до 18.09.2018 року.

Як уже повідомляв Укрінформ, 3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком. Вони вимагали хабар 90 тис. дол. за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» ia видобуток вапняку.

Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ма тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом. Але попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, судять одного лише Романчука. Процес триває вже майже два роки.

Було допитано близько десятка з заявлених обвинуваченням свідків, але жоден з них вину Романчука не підтвердив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-