На Чернігівщині відкрили справу через Леніна і Сталіна на водонапірній башті

На Чернігівщині відкрили справу через Леніна і Сталіна на водонапірній башті

Фото
Укрінформ
На Чернігівщині прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом пропаганди комуністичної символіки у Новгороді-Сіверському, де на водонапірній башті досі залишаються мозаїчні зображення Леніна та Сталіна.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив представник Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко.

"Прокуратура Чернігівської області розпочала кримінальне провадження за фактом пропаганди символіки комуністичного тоталітарного режиму у Новгороді-Сіверському. Там міська влада не демонтувала мозаїчні зображення комуністичних вождів Леніна і Сталіна на водонапірній башті в центрі міста", - сказав він.

За словами Бутка, раніше інститут національної пам'яті звертався до Новгород-Сіверського міського голови Олега Бондаренка з листом про необхідність демонтажу зазначених зображень, проте, він відмовився це робити.

Читайте також: Інститут національної пам'яті вимагає знести пам'ятники Леніну на Одещині

На початку липня цього року інститут звернувся в Генпрокуратуру та Нацполіцію України з проханням відкрити кримінальне провадження за ч.1 ст.436-1 Кримінального кодексу України за фактом поширення й публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму та притягти винних до відповідальності.

Досудове розслідування зазначеного провадження здійснюватимуть слідчі Новгород-Сіверського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

Фото: Олександр Ясенчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-