На Донеччині відкрили дві опорні школи

На Донеччині відкрили дві опорні школи

Фото
Укрінформ
У Донецькій області відкрили дві оновлені опорні школи – в містах Костянтинівка та Добропілля.

Про це 3  вересня на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

«У перший день нового навчального року в Добропіллі запрацювала капітально відремонтована опорна школа... Школа у Добропіллі - вже п'ятнадцята, відкрита на Донеччині за півтора року, шістнадцята відкривається сьогодні у Костянтинівці. Ще дванадцять - у роботі», - написав очільник області.

Про школу у Костянтинівці він зазначив, що вона має потужну не лише освітню, а й спортивну базу: плавальний басейн; футбольне поле та бігові доріжки із сучасним покриттям; простір для занять стрибками в довжину; волейбольний, баскетбольний та хокейний майданчики. Крім того, як і решта опорних шкіл, школа у Костянтинівці, в якій  вчитимуться 625 учнів, обладнана та забезпечена усім необхідним у тому числі для навчання дітей з інвалідністю.

У ОДА уточнили, що оновлена опорна школа у Добропіллі має три поверхи, налічує 32 класи з новим обладнанням, розрахованих на 1176 учнів. Для цього навчального закладу закупили цифрові лабораторії для кабінетів хімії, фізики, біології та лінгафонних кабінетів, ноутбуки, швейні машини та станки для обробки дерева та металу.

На Донеччині ще у дванадцяти школах, які стануть опорними,  тривають ремонти, в трьох з них - у Краматорську, Іванопіллі та Мангуші - на завершальній стадії, констатували в ОДА.

«Українські діти мають вчитися у школах європейського рівня. Цю задачу, яку ставить перед обласною владою Президент України Петро Порошенко, виконаємо», - підкреслив Куць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-