Суд призначив дату розгляду скарг прокурорів щодо закриття

Суд призначив дату розгляду скарг прокурорів щодо закриття "справи Кернеса"

Укрінформ
Апеляційний розгляд кримінального провадження за скаргами прокурорів ГПУ на ухвалу Київського райсуду Полтави щодо мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців призначено на 13 вересня.

Про це інформує прес-служба суду.

"Апеляційний розгляд кримінального провадження за апеляційними скаргами прокурорів відділів Генеральної прокуратури України, потерпілого Ряполова С.А. та адвоката Зелькіної Т.Є. - представника потерпілих Кутяніна О.В і Ряполова С.А.., на ухвалу Київського районного суду м. Полтава від 10 серпня 2018 року щодо Кернеса Г.А., Блинника В.Д. та Сміцького Є.М. призначено на 13 год. 30 хв. 13 вересня 2018 року в приміщенні Апеляційного суду Полтавської області", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місячного вивчення справи оголосив про закриття кримінального провадження щодо Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, потерпілих та їхніх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обгрунтованих причин.

Читайте також: До суду дійшли скарги прокурорів на закриття "справи Кернеса"

Кернес і двоє його охоронців обвинувачувалися у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року.

16 серпня 2018 року прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко заявив, що Генеральна прокуратура України подала апеляційну скаргу до Київського районного суду м. Полтава на рішення про закриття справи стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-