До суду дійшли скарги прокурорів на закриття

До суду дійшли скарги прокурорів на закриття "справи Кернеса"

Укрінформ
До апеляційного суду Полтавської області надійшли матеріали кримінального провадження за обвинуваченням мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

Про це повідомляє прес-служба апеляційного суду Полтавської області.

"21 серпня 2018 року до суду надійшли матеріали кримінального провадження за обвинуваченням Кернеса Г.А. за частинами другою, третьою статті 27 (види співучасників), частиною другою статті 146 (катування), частиною другою статті 127 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), частиною першою статті 129 (погроза вбивством) КК України та Блинника В.Д. і Сміцького Є.М. за частиною другою статті 146 (катування), частиною другою статті 127 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), частиною першою статті 129 (погроза вбивством) КК України за апеляційними скаргами прокурорів відділів Генеральної прокуратури України, які брали участь у розгляді кримінального провадження в суді першої інстанції, представника потерпілих – адвоката Зелькіної Т.Є. та потерпілого Ряполого С.А. на ухвалу Київського районного суду м. Полтави від 10 серпня 2018 року", - зазначила прес-служба.

Як стало відомо, згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи визначено склад колегії суддів, яка розглядатиме апеляційні скарги: Володимир Григорович Костенко - головуючий суддя, Ліліана Валентинівна Нізельковська, Василь Володимирович Маліченко.

Як повідомляв Укрінформ, 10 cерпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місяца вивчання справи в дорадчій кімнаті оголосив про закриття кримінального провадження відносно Геннадія Кернеса та двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, потерпілих та їхніх представників на сім останніх засідань суду без пояснення причин.

За словами Антонова, факт систематичної неявки сторони обвинувачення говорить про відмову від обвинувачення.

Читайте також: Суддя, який закрив справу Кернеса, заявив про тиск і подав у відставку

Кримінальне провадження проти Кернеса і його охоронців надійшло до суду в квітні 2015 року. З того часу проведено 75 судових засідань, але на останні засідання прокурори не з'являлися.

16 серпня харків'янин Сергій Ряполов - потерпілий у справі проти Харківського міського голови Геннадія Кернеса подав скаргу в апеляційний суд Полтавськой області на рішення Київського райсуду Полтави про закриття справи. Він просить суд скасувати це рішення та знов призначити розгляд справи в суді першої інстанції. За словами Ряполова, йому відомо, що Кернес та його адвокати теж подали скаргу на рішення судді Антонова про закриття справи, бо мали надію на виправдальний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-