У вбивстві вченого Шитюка зізнався його родич - поліція

У вбивстві вченого Шитюка зізнався його родич - поліція

Укрінформ
Відомого вченого, дослідника Голодомору в Україні Миколу Шитюка вбив його родич на грунті особистих неприязних стосунків.

Про це журналістам повідомив т.в.о. начальника Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області Віктор Прокудін.

«Встановлено, що до скоєння вбивства професора Миколи Шитюка причетний 24-річний чоловік, житель Миколаївського району. Він є родичем потерпілого і неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів корисливого, насильницького характеру та пов'язаних з незаконним обігом наркотиків. Затриманий чоловік пояснює, що злочин скоїв на грунті конфлікту, пов'язаного з сімейними стосунками особистого родинного характеру», - сказав Прокудін.

Читайте також: Вбивство вченого у Миколаєві: поліція затримала підозрюваного

За його словами, квартиру, де було знайдено тіло, на 3 години орендував сам Шитюк - це підтвердила господарка помешкання, де сталося вбивство. З якою метою - наразі встановлює слідство.

З місця події щезли особисті речі потерпілого, банківські картки. Перевіряється інформація про викрадення коштів з карток потерпілого.

Сам підозрюваний під час допиту визнав, що вбив людину, проте як це робив - не пам'ятає, але каже, що про зустріч вони домовилися телефоном. У скоєному кається.

Як уже повідомляв Укрінформ, 65-річного Миколу Шитюка було знайдено 1 вересня в орендованій квартирі зі смертельними ножовими пораненнями. Потерпілий – відомий вчений, він досліджував теми нищення української нації тоталітарним радянським режимом, працював над вивченням фактів масових репресій проти населення півдня України. 

Дослідник працював в складі редакційно-видавничої групи «Реабілітовані історією» Миколаївської облдержадміністрації - шукав відповіді на питання, на які радянська влада наклала табу, та оприлюднював справжні факти, які десятиліттями до цього фальсифікувалися і ретельно приховувалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-