На Луганщині майже 90% першачків здобудуть знання українською

На Луганщині майже 90% першачків здобудуть знання українською

Укрінформ
На Луганщині майже 90% першокласників вчитимуться українською мовою. Також з цього року у прифронтових районах усі школи переведено на навчання українською мовою.

Про це повідомляє прес-центр Луганської обласної державної адміністрації.

"Наразі українською мовою у закладах загальної середньої освіти області навчаються 34,8 тисяч учнів (66,3 % від загальної кількості), російською мовою – 17,7 тисяч дітей (33,7 %). У порівнянні з попереднім навчальним роком кількість учнів, які навчаються державною мовою, зросла на 3,6 %. Важливо, що 89 % першокласників отримуватимуть нові знання саме мовою держави. Також з цього року у прифронтових районах усі школи переведено на україномовну форму навчання. Російськомовні перші класи залишилися на трьох територіях. Загалом вони зосереджені в Лисичанську та Сєвєродонецьку. У Кремінському районі такий клас тільки один", – відзначив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

За його словами, до перших класів у вересні 2018 року підуть 5750 учнів.

Читайте також: Першачки Донеччини будуть навчатися українською

Сьогодні на Луганщині нараховується понад 600 закладів освіти. З них 266 – дошкільні, 292 – загальноосвітні, 20 – професійно-технічні, 22 – вищі навчальні заклади I-IV рівнів кваліфікації. З них 66 розташовано у населених пунктах поблизу лінії розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-