Більша громада має більші можливості - Гройсман

Більша громада має більші можливості - Гройсман

Фото
Укрінформ
Влада підтримує прагнення об'єднаних територіальних громад ставати більшими, адже це створює для них нові можливості для розвитку.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав сьогодні, спілкуючись з журналістами на Лозівському ковальсько-механічному заводі у Харківській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується вашого прагнення бути більшими, то воно правильне. Запам'ятайте: чим більша громада - тим краще в ній управління, тим ефективніше вирішуються проблеми, тим більше грошей вона має", - зазначив прем'єр.

Він привітав жителів Лозівської ОТГ, яка є одною з найбільших в Україні і планує розширятися далі щойно отримає необхідний дозвіл від Кабміну. Гройсман пообіцяв, що уряд прийме рішення з цього приводу максимально швидко, одразу після того, як отримає документи з області.

"Ви зробили великий крок, і ви побачите, що вже з наступного року у вас буде зовсім інший бюджет, інші можливості. Ви зможете інвестувати в розвиток життя на території, в тому числі в розвиток економіки", - підкреслив він.

Гройсман ознайомився з роботою Лозівського ковальсько-механічного заводу / Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр наголосив, що процес децентралізації для нього, як і для Президента, є питанням основного пріоритету.

«Зростайте, змінюйтесь і не розчаровуйте людей, які повірили в процес об’єднання. Люди мають отримати нормальну школу, садочок, нормальні дороги, транспорт, якість води і працюючі підприємства», - сказав Гройсман.

Читайте також: Київ шукатиме "газовий" компроміс з МВФ - Гройсман

Вчора у ході пленарного засідання XVIІ сесії Харківської обласної ради депутати ухвалили внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Харківської області. У Перспективному плані зазначено, що на території Лозівського району планується утворити дві ОТГ з центрами у місті обласного значення Лозова та смт Краснопавлівка. Протягом липня-серпня 2018 року сільськими радами Лозівського району ініційовано процес добровільного приєднання територіальних громад до територіальної громади Лозової, міста обласного значення. Враховуючи рішення сільських рад Лозівського району та звернення Лозівського міського голови, внесено зміни до перспективного плану, в частині створення Лозівської об’єднаної територіальної громади (з центром у м. Лозова) до складу якої увійдуть усі територіальні громади Лозівського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-