Черкаська юристка позивається до міськради через проведення

Черкаська юристка позивається до міськради через проведення "таємної" сесії

Документ
Укрінформ
Черкаська юристка Алла Юрковська подала до суду позов про визнання протиправними рішень, прийнятих на "таємній" сесії міської ради 22 серпня у Каневі.

Про це Юрковська написала у Facebook.

"Я подала позов на міського голову і міську раду про визнання протиправними рішень 57-ї позачергової сесії Черкаської міської ради... Міська влада повинна дотримуватися Закону України "Про місцеве самоврядування" та Конституції України, які визначають одним із основоположних принципів місцевого самоврядування – гласність... Навіть найважливіше і найтерміновіше рішення міської ради не потрібно Черкасам, якщо для його ухвалення було порушено права мешканців міста на участь в місцевому самоврядування", - зазначила вона у своєму дописі.

У листі до очільників міста, копію якого юристка додала до свого допису, вона повідомила що позовна заява прийнята судом, а рішення міськради Черкас від 22.08.2018 в порядку ст.144 Конституції України призупинені.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні чергового пленарного засідання сесії Черкаської міськради частина депутатів на чолі з мером міста Анатолієм Бондаренком провели позачергове засідання, на якому "затвердили програму підтримки тролейбусників, виділили необхідні кошти для ОСББ, КП "Черкасиводоканал", "Теплокомуненерго", внесли зміни щодо фінансування галузі освіти, виділили земельні ділянки для воїнів АТО, а також вирішили багато інших важливих питань для громади Черкас". Повідомляючи про подію на своїй сторінці у Facebook, Бондаренко пояснив, що під час святкових заходів на Чернечій горі до нього звернулися депутати з проханням негайно провести позачергову сесію на місці. Мотивували начебто тим, що у більшості з різних причин не буде можливості фізично бути присутніми на черговому сесійному засіданні 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-