На Дніпропетровщині перепідготовку пройшли майже дві тисячі вчителів

На Дніпропетровщині перепідготовку пройшли майже дві тисячі вчителів

Укрінформ
Вчителі Дніпропетровщини готові навчати першокласників за стандартами "Нової української школи". Майже дві тисячі педагогів вже пройшли відповідну перепідготовку у Дніпровській академії безперервної освіти.

Про це стало відомо під час серпневої конференції педагогічних працівників Дніпропетровської області, поінформували у прес-службі ОДА.

«Вчитель має іти у ногу з часом. На сьогодні всі вчителі області, які навчатимуть першачків, вже пройшли перекваліфікацію», – зазначив директор департаменту освіти та науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Полторацький.

Відомо, що пілотний проект «Нова українська школа» стартував рік тому. У ньому взяли участь чотири школи Дніпропетровщини – у Солоному, Павлограді, Дніпрі та Кам’янському. З 1 вересня вже всіх першачків шкіл України навчатимуть за новими стандартами. Головне – діти пізнаватимуть світ за допомогою гри. Їх навчатимуть висловлювати власну думку, відображати пізнане у творах і презентувати власні роботи.

Як підкреслив генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки Олег Шаров, нові стандарти вимагають «перезавантаження» підготовки вчителів. Педагоги мають опанувати сучасну методичну базу. Тому держава вкладає значні кошти у їхню перекваліфікацію.

Читайте також: Найбільше першачків підуть до шкіл на Дніпропетровщині

Перепідготовку в Дніпровській академії неперервної освіти пройшли вчителі початкової школи, фізичної культури, іноземних мов, образотворчого мистецтва.

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році до шкіл Дніпропетровщини піде найбільше першокласників в Україні. Вперше за шкільні парти сядуть понад 38 тис. дітей.

Фото: Дніпропетровська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-