На Одещині відкрили пам'ятник

На Одещині відкрили пам'ятник "кіборгам"

Фото
Укрінформ
Пам'ятник захисникам України, який зображає напівзруйновану снарядами диспетчерську вежу Донецького аеропорту, де "кіборги" 242 дні тримали оборону від російських збройних угруповань, відкрили увечері 24 серпня в парку Слави смт Доброслав Одеської області.

Скульптурну композицію у складі 7-метрової вежі та чотирьох фігур незламних українських "кіборгів", виготовлену Віталієм Кваком та Освальдо Фрагою, урочисто відкрила селищний голова Людмила Прокопечко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прикладом безпрецедентного героїзму захисників України став захист Донецького аеропорту від російських терористичних військ. Цей пам'ятник - символ незламності "кіборгів", водночас це - данина шани тим, хто стояв на смерть у боях з окупантами, в тому числі шести воїнам з Одещини", - сказала селищний голова.

У свою чергу, один з авторів композиції Фрага додав, що фігури, які символізують дух воїнів, створюють оптичну ілюзію, коли люди наближаються до скульптурної композиції: солдати то зникають, то знову з'являются - у залежності від місця, звідки дивишся на створені з металу фігури. "Це і є символ духу незламних захисників, духу, який живе завжди", - додав Фрага.

Біля підніжжя пам'ятника встановлено інсталяцію з картою і гербом України, а також напис українською мовою: «Вічна слава безсмертю хоробрих, які кличуть на подвиг живих».

Читайте також: Під Одесою встановлюють пам'ятник у вигляді вежі Донецького аеропорту

В урочистій церемонії відкриття скульптурної композиції участь взяли місцеві жителі, ветерани АТО і представники громадськості Лиманського району.

Фото: 1tv.od.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-