Майже дві тисячі одеситів та гостей міста взяли участь в акції

Майже дві тисячі одеситів та гостей міста взяли участь в акції "Вишиванковий ланцюг"

Фото
Укрінформ
У традиційній масовій акції "Вишиванковий ланцюг", яку щороку проводять на Потьомкінських сходах патріотично налаштовані одесити й гості міста з нагоди Дня Незалежності України, цього року взяли участь рівно 1900 учасників свята.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу співорганізатор одеського "Вишиванкового фестивалю" Наталя Мажарова.

"Живий ланцюг", присвячений Дню Незалежності, простягнувся, як і в попередні роки, від пам'ятника Дюку по Потьомкінських сходах, через морвокзал до яхт-клубу. Причому символічну участь в акції взяли цього року 24 воїни-захисники України, які зараз одужують від поранень у військовому госпіталі і яким сьогодні подарував сорочки-вишиванки у палатах голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов. Але все-таки порівняно з минулим роком учасників "Вишиванкового ланцюга" було менше - видано рівно 1900 бейджів", - зазначила Мажарова.

В Одесі пройшов флешмоб у вишиванках / Фото: Ляшонок Ніна, Укрінформ

У свою чергу, Степанов зауважив: "Радий тому, що у "Вишиванковому ланцюгу" взяли участь, хоча й символічно, взявшись за руки у палатах госпіталю, військовослужбовці-захисники України. Це добрі й світлі люди, яких, напевно, ніщо не може зламати, навіть війна. Тож подумалось: якщо наш Дюк - перший учасник "Вишиванкового ланцюга", кому, як не їм, бути його наступними ланками? Хто більше за цих хлопців має відношення до відстоювання Незалежності України? Так і вдалося долучити їх до свята".

Як повідомлялося, уперше "Вишиванковий ланцюг" було організовано в Одесі у серпні 2012 року, тоді в акції взяли участь 832 особи, одягнуті у сорочки-вишиванки. Торік у патріотичній акції взяли участь 2 тисячі 464 одесити і гості міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-