Фестиваль у Батурині Руслана присвятила “чистій” енергії

Фестиваль у Батурині Руслана присвятила “чистій” енергії

Фото
Укрінформ
Фестиваль "Батурин. Ренесанс Незалежності", який 23 серпня увечері пройшов біля палацу гетьмана Кирила Розумовського в заповіднику "Гетьманська столиця", співачка Руслана присвятила "чистій" енергії.

Про це вона сказала журналістам на брифінгу в палаці Розумовського перед початком концерту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я стала 22-м послом чистої енергії у світі від України, закликаю людей переходити на відновлювані джерела енергії і тому все, що тут сьогодні відбувається - дуже символічно... Щось починає відроджуватись, ми недаремно те все робили, недаремно вистояли, недаремно вірили і залишилися в Україні", - зазначила співачка.

Символічною Руслана вважає і свою зустріч у Батурині з нащадком гетьмана Кирила Розумовського Грегором Розумовським, який мешкає в австрійській столиці Відні. Тому що Австрія - країна з найбільш прогресивними технологіями використання відновлюваних джерел енергії. У "Гетьманську столицю" пан Грегор приїхав спеціально на святкування з українцями Дня Незалежності держави своїх видатних предків.

"Це дуже круто, що приїхав пан Грегор. Адже коли нащадки Розумовського і прості українці зустрічаються в Батурині, значить ця земля обрана правильно - щоб на День Незалежності тут ми відроджували нашу пам’ять. Це, мабуть, те, що в нас хотіли знищити найбільше. Коли людина забуває своє коріння, вона відривається від землі й не знає, куди їй рухатися... А ми хочемо стояти так, щоб нас ніщо не хитало. І такі акції, як сьогоднішня, дають нам не просто відродження, а дають внутрішній стержень", - прокоментувала Руслана зустріч із нащадком гетьмана і свій проект.

Читайте також: МЗС і Руслана Лижичко просуватимуть “зелену” енергетику

За ініціативою Руслани, учасники брифінгу залишили своє автографи на українському прапорі, який подарували пану Грегору. Свої підписи на ньому поставили Руслана, Тоня Матвієнко, Василь Попадюк та меценат Євген Сур.

Наприкінці брифінгу Руслана представила журналістам спеціального гостя - "батька" зеленої енергії з Німеччини, автора першого у світі закону про відновлювані еко-енергії Йозефа Фелля. Пізніше на зустріч із гостями до палацу прибув віце-прем’єр України В’ячеслав Кириленко.

На великий концерт у Батурині зійшлися не тільки місцеві жителі, а приїхали тисячі людей з різних куточків України. На площі біля палацу, як то кажуть, яблуку ніде було впасти. Звук був чудовий, високоякісний і виступи перших артистів - групи з Конотопа, Тоні Матвієнко та інших проходили на найвищому рівні. Публіка тепло приймала також інших "зірок", що приїхали до Батурина - Сашка Положинського з гуртом "Тартак", музикантів-віртуозів Василя Попадюка та Олеся Журавчака, гурт "Kozak Sistem", Катю Chilly, шоу-балет "Життя", колектив симфонічного оркестру "Київська Камерата". Талановито тримав глядацьку аудиторію ведучий концерту Тимур Мірошниченко.

Хоча всі, звичайно, чекали Руслани. Та їй пощастило найменше. Концерт дуже затягнувся і улюблена співачка вийшла на сцену аж на його четвертій годині. У першій половині свого виступу Руслана виконувала старі відомі пісні та їх ремікси, і лише після 23-ї години оголосила про прем’єри з майбутнього альбому, присвяченого відновлюваній енергії Землі. Однак публіка, що давно стомилася, активно почала розходитися. Сприяв згасанню інтересу до виступу Руслани і звук, якість якого під ніч дуже знизилась. Закінчився концерт о 23.30.

У цілому ж організоване Русланою свято залишило в людей найкращі враження. Вони не тільки почули прекрасних виконавців, а й відчули, що вони - одна спільнота і один народ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-