СБУ блокувала незаконні зберігання та збут зброї в різних регіонах

СБУ блокувала незаконні зберігання та збут зброї в різних регіонах

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією вилучили зброю та засоби ураження у Дніпрі та Кропивницькому.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією у рамках протидії незаконному обігу зброї блокували у Дніпрі та Кропивницькому протиправні зберігання та реалізацію засобів ураження", - йдеться у повідомленні.

Так, оперативники спецслужби затримали мешканця обласного центру після продажу гвинтівки Маузера калібру 8,57 мм. Під час особистого огляду у зловмисника вилучено газо-травматичний пістолет RG-88 калібру 9 мм з ознаками переробки на бойову зброю.

Під час санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігуранта справи, а також осіб, причетних до незаконної діяльності правоохоронці вилучили гладкоствольну рушницю калібру 9 мм, рушницю ІЖ-59, саморобну снайперську гвинтівку калібру 7,62 мм, рушницю «Liege 12-K», півтора кілограма вибухівки, три корпуси гранати РГД-5, п’ять запалів та понад шістсот патронів різного калібру.

Читайте також: СБУ разом з польськими правоохоронцями викрили канал контрабанди зброї

Зазначається, що вилучену зброю та засоби ураження направлено на експертизу.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій.

Прес-центр інформує, що у Кропивницькому оперативники спецслужби виявили схованку зі зброєю та боєприпасами. Військові засоби ураження зберігалися у недобудові на околиці обласного центру.

Співробітники СБУ вилучили зі схрону протитанкову міну, чотири гранати РГД-5 і Ф-1 та майже двісті п’ятдесят набоїв різного калібру.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення осіб, причетних до незаконної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-